na pomolu je - kaos

Propast inicijative pojedinih europskih reprezentacija? Domaćin SP-a Katar i Fifa neće to dozvoliti

24.09.2022 u 17:12

Bionic
Reading

Kapetanima pojedinih reprezentacija moglo bi biti zabranjeno nositi kapetansku traku duginih boja na SP-u u Kataru

Wales, Nizozemska, Belgija, Danska, Francuska, Njemačka, Švicarska i Engleska neke su od reprezentacija koje su se jasno izjasnile da će njihovi kapetani nositi traku duginih boja u sklopu kampanje 'Jedna ljubav' (One Love) protiv diskriminacije u nogometu.

Englez Harry Kane nosio je traku u jučerašnjem dvoboju s Italijom u Milanu, dok je Gareth Bale nosio dugine boje u utakmici Belgije i Walesa u četvrtak.

'Čast mi je pridružiti se svojim kolegama kapetanima reprezentacije u podršci važnoj kampanji OneLove. Kao kapetani možda se svi natječemo jedni protiv drugih na terenu, ali zajedno se borimo protiv svih oblika diskriminacije. Ovo je još važnije u vrijeme kada su podjele uobičajene u društvu', izjavio je Kane.

No prema zadnjim informacijama nošenje kapetanskih traka s duginim bojama na predstojećem Mundijalu je postalo upitno, jer sve trebaju odobriti zemlja domaćin Katar te Fifa.

Katar je zemlja u kojoj homoseksualci nemaju prava, čak se prema šerijatskom zakonu homoseksualnost kažnjava smrću, a Fifa ne dozvoljava političke poruke i sigurno neće ići protiv svojeg domaćina pa bi ova inicijativa pojedinih europskih reprezentacija mogla propasti već u začetku.