sve je u našim nogama

Što sve Hrvatskoj treba za osvajanje prvog mjesta u skupini? Na završni turnir Lige nacija 'vatreni' mogu čak i ako izgube od Austrije

23.09.2022 u 07:50

Bionic
Reading

Hrvatska je pobjedom 2:1 protiv Danske u 5. kolu Elitne skupine Lige nacija zasjela na prvo mjesto naše skupine. 'Vatreni' sad imaju 10 bodova, a Danci su ostali na devet pa će se o pobjedniku skupine i plasmanu na završni turnir Lige nacija odlučivati u posljednjem kolu koje se igra u nedjelju 25. rujna

U posljednjem kolu ovosezonskog izdanja Lige nacija Hrvatska u nedjelju (25. rujna, 20.45 sati) gostuje u Austriji, a Danska u istom terminu dočekuje Francusku.

'Vatreni' imaju bod više od Danske, a Francuzi i Austrijanci više ni teoretski ne mogu biti prvi. Njih čeka grčevita borba za ostanak u Elitnoj skupini jer posljednja momčad ispada u niži rang natjecanja.

No, to su njihovi problemi, a Hrvatska će se u Beču boriti za plasman na završni turnir Lige nacija.

  • +53
Hrvatska - Danska, Liga nacija, 22.9.2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

A računica je jasna - pobjeda protiv Austrije, bez obzira na rezultat susreta između Danske i Francuske, 'vatrene' sigurno vodi na Final Four.

Uz to nam odgovara i remi s Austrijom, ali u tom slučaju Danci moraju ili remizirati ili izgubiti od Francuza.

Na kraju, Hrvatska plasman na završni turnir Lige nacija može izboriti i ako izgubi u Beču. U tom slučaju Danci moraju ili remizirati ili izgubiti od Francuza. U slučaju remija bi i Hrvatska i Danska imale po 10 osvojenih bodova, ali 'vatreni' su bolji u međusobnim ogledima i zadržali bi prvo mjesto na ljestvici naše skupine.

  • +10
Francuska - Austrija, Liga nacija, 22.9.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia
Standings provided by SofaScore