TAKO SE PIŠE

Danski golman ušao u verbalni sukob poslije poraza od Hrvatske; zar zaista nije imao pojma o čemu se radi ili...

23.09.2022 u 08:21

Bionic
Reading

U dvoboju 5. kola 1. skupine Lige nacija hrvatski nogometaši su na zagrebačkome Maksimiru pobijedili Dansku s 2:1, a gostujući vratar Kasper Schmeichel bio je suočen s neugodnim pitanjima koje nisu imale veze s reprezentacijom

Podsjećamo, pogotke su za Hrvatsku dali Borna Sosa (49) i Lovro Majer (79), a za Dansku Christian Eriksen (77). Hrvatska je time osigurala ostanak u najjačem razredu Lige nacija, a po prvi puta u povijesti plasirat će se na završni turnir ukoliko u nedjelju u Beču svlada Austriju ili ukoliko Danska ne pobijedi Francusku.

Danski nogometaši bili su vidljivo razočarani, ali nisu bježali od novinara. Za Kaspera Schmeichela možda bi bilo bolje da je, jer su ga danski mediji ispitivali o nekim stvarima vezanim za klub francusku Nicu, a ne o reprezentaciji.

Naime, francuski novinari ranije su se raspisali kako je danska zvijezda kasnila na dogovorene sastanke u novom klubu, da je u lošim odnosim s nekim novim suigračima, a zamjera mu se i višak kilograma. I tako je iskusni 35-godišnjak morao svojim sunarodnjacima govoriti o stvarima koje nisu imale veze s porazom od Hrvatske.

'Cijeli život živim u ovom svijetu i naučiš ne čitati tračeve. To nije nešto čime se želim baviti. Prezauzet sam za to.'

  • +53
Hrvatska - Danska, Liga nacija, 22.9.2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

Bilo je prilično oštrih optužbi u jednim francuskim medijima. Jeste li ih pročitali?

'Ne, imam previše toga na što se ovdje trebam usredotočiti pa ne čitam takve stvari. Mislim da me dovoljno dobro poznaješ da znaš da nisam tip koji čita tračeve. Ne znam ni što piše... Pa što bih trebao reći? Tako da se ne mogu povezati s tim, ne', odgovorio je Schmeichel danskom novinaru te nastavio:

'Mislim da ako pozovete sve moje trenere, oni mogu govoriti o meni i reći vam da sam pravi profesionalac.'

Na kraju je Schmeichel ironično zaključio:  'Morate imati o čemu pisati.'