U PITANJU MILIJUNI

Prodaje se lopta kojom je Diego Maradona zabio gol 'Božjom rukom'; šokirat će vas iznos koji se očekuje na aukciji!

13.10.2022 u 12:10

Bionic
Reading

Lopta kojom je Diego Maradona zabio gol 'Božjom rukom' bit će na aukciji, a očekuje se da bi mogla postići milijunski iznos

'Mali zeleni' preminuo je u dobi od 60 godina, a vrijednost njegovih dresova i ostalih predmeta narasla je do neba. Prije nešto manje od šest mjeseci bivši engleski veznjak Steve Hodge prodao je Maradonin dres koji je nosio tijekom utakmice SP-a 1986. za sedam milijuna funti, što je bio rekordan iznos isplaćen za sportski dres.

Sada će se na aukciji naći lopta s iste utakmice četvrtfinala u kojoj je Argentina slavila protiv Engleza 2:1, uz dva pogotka Maradone, od kojih je jedan postigao rukom. Loptu prodaje tuniški sudac s te utakmice Ali Bin Naser, a očekuje se da bi na aukciji mogla dostići čak tri milijuna funti. Za loptu od prije 36 godina nije uopće loše.

Kontroverzni pogodak legendarnog Argentinca, kada je 'Božjom rukom' zakucao loptu u mrežu nakon što je krenuo u skok s engleskim vratarom Peterom Shiltonom, ostat će zapamćen kao jedan od najpoznatijih sportskih trenutaka u povijesti SP-a.

'Ova je lopta dio međunarodne nogometne povijesti, čini se da je pravo vrijeme podijeliti je sa svijetom', objasnio je Ali Bin Naser zašto se odlučio na prodaju.

'Na SP-u u Meksiku sam bio među 42 suca na turniru. Afrički suci nisu imali iste prilike kao oni u Europi, tako da mi je FIFA rekla da sam izabran za suđenje jer sam među najboljima na svijetu. Bila mi je to velika čast i vrhunac karijere. Što se tiče Maradonina prvog gola, nisam mogao jasno vidjeti, dva igrača Shilton i Maradona bila su okrenuta prema meni s leđa', dodao je i napomenuo:.

'Prema FIFA-inim uputama izdanim prije turnira, tražio sam od svog pomoćnog suca potvrdu valjanosti pogotka, a on je potvrdio da je gol regularan.'