EGIPĆANIN ZA POVIJEST

[FOTO] Mohamed Salah novi je rekorder Lige prvaka; evo koliko mu je točno sekundi trebalo da zabije najbrži hat-trick ikada

13.10.2022 u 08:11

Bionic
Reading

Mohamed Salah je na još jedan način ispisao povijesne knjige Lige prvaka, zabio je najbrži hat-trick u ovom natjecanju ikada

Liverpool je kao gost nadigao Rangers sa 7:1 i tako stigao nadomak prolaska. Škotski velikan pred svojim je navijačima poveo lijepim golom Arfielda (17), no Firmino (24) je ubrzo potom poravnao na 1;1, da bi u nastavku Liverpool u potpunosti nadigrao škotskog doprvaka. Firmino (55) je svojim drugim golom doveo 'Redse' u vodstvo, Nunez (66) je povisio na 3:1, a zatim je s klupe ušao Salah (75, 80, 82) i u samo sedam minuta postigao 'hat-trick'. Konačni rezultat postavio je Elliott (87).

  • +5
Rangers - Liverpool, 4. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

Egipćanin je ispisao povijest, jer mu je za tri gola trebalo šest minuta i 12 sekundi (372 sekunde) te je to najbrži hat-trick koji se ikad dogodio i najjačem i najbogatijem klupskom natjecanju.

Zanimljivo, za sva tri gola mu je asistirao Diogo Jota, koji je ušao u 73. minuti, pet minuta poslije Salaha. To je po prvi puta da je isti igrač bio dodavač za hat-trick od ožujka 2012. kada je Franck Ribery tri puta asistirao Mariju Gomezu (Bayern – Basel).