ŠTO DRUGO REĆI?

Pep Guardiola dobio neugodno pitanje, a njegov iskreni odgovor sigurno je odjeknuo i u Madridu!

13.10.2022 u 06:15

Bionic
Reading

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola pomalo je na duhovit, ali iskren način, objasnio zašto je tako teško osvojiti Ligu prvaka

Španjolski stručnjak stigao je u City 2016. i na klupi 'Građana' osvojio je u Engleskoj sve što se osvojiti može, ali u Europi je druga priča. Bogati premijerligaš još uvijek čeka na prvu Ligu prvaka u svojoj povijesti.

Ni Guardiola zasad taj cilj nije uspio ispuniti, a najbliže je bio 2021. kada je Manchester City izgubio u finalu od Chelseaja. I ove godine City je u najužem krugu favorita, u ionako super momčad stigao je stroj za golove Erling Haaland.

Hoće li Guardiola otići napokon do kraja s 'Građanima'? I dansku novinarku zanimalo je zašto je tako teško osvojiti Ligu prvaka, a trener engleske momčadi dao je kratak, a istodobno zanimljiv odgovor: 'Zato što je ondje uvijek Real', rekao je Guardiola uz smiješak.

'Kraljevski klub' je u razdoblju u kojem Pep nije uzeo niti jednu Ligu prvaka, čak pet puta podizao trofej. Guardiola ima dva naslova Lige prvaka s Barcelonom, ali posljednju još u sezoni 2010/11.

  • +7
Copenhagen - Manchester City, Liga prvaka, 11.10.2022. Izvor: EPA / Autor: Liselotte Sabroe

Klub iz Madrida u razdoblju u kojem Pep nije uzeo niti jednu Ligu prvaka, čak je pet puta podizao trofej. Guardiola je pak dva naslova Lige prvaka osvojio s Barcelonom, ali posljednji još u sezoni 2010.-2011.