koliko je ozbiljno?

Problemi za 'kauboje' na samom početku priprema; kapetan Domagoj Duvnjak propustio je prvi trening

02.01.2022 u 18:51

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija danas je u Osijeku započela završne pripreme za nastup na Europskom prvenstvu koje se od 13. do 30. siječnja igra u Mađarskoj i Slovačkoj. No, već se prvog dana izbornik Hrvoje Horvat suočio s problemima jer na treningu nije bilo kapetana Domagoja Duvnjaka

Odmah po dolasku u Osijek rukometaši su odradili trening u dvorani Gradski vrt, a problem je u činjenici da u nedjelju ujutro s 'kaubojima' nije trenirao kapetan Domagoj Duvnjak. Ima li razloga za zabrinutost? Jer pripreme su tek započele...

'Duvnjak ima manjih problema s leđima. Malo osjeti pa nećemo ništa previše riskirati', pojasnio je izbornik Hrvoje Horvat za Glas Slavonije te dodao:

'Osim Duvnjaka, svi ostali igrači su u pogonu i što je najvažnije u ovom vremenu, nema pozitivnih testova na koronu.'

Otkrio je izbornik i na čemu će temeljiti ove završne pripreme.

'Imamo dosta stvari na kojima trebamo poraditi. Moramo biti koncentrirani, radit ćemo puno i kada dođe Europsko prvenstvo problemi moraju biti izbrisani iz igre', zaključio je Horvat.

U osječkom Gradskom vrtu naša reprezentacija će imati dvije provjere u sklopu Croatia cupa. Najprije će 6. siječnja igrati protiv Bosne i Hercegovine, a 8. siječnja 'kauboji' će odigrati susret s Rusijom. Oba počinju u 16.45 sati, kao i onaj koji će se igrati 7. siječnja kada će se sastati Bosna i Hercegovina i Rusija.

'Kauboji' će u Osijeku boraviti do 11. siječnja, kad kreće put mađarskog Szegeda gdje će igrati utakmice prvog kruga EP-a. Prvi susret Hrvatska igra 13. siječnja (20.30 sati) protiv Francuske, 15. siječnja (20.30 sati) na rasporedu je utakmica sa Srbijom, a 17. siječnja (20.30 sati) 'kauboji' igraju protiv Ukrajine.