'kauboji' protiv 'orlova'

Srpski izbornik oglasio se uoči početka rukometnog Europskog prvenstva; otkrio je što ga sve muči prije utakmice s Hrvatskom

02.01.2022 u 17:33

Bionic
Reading

Europsko rukometno prvenstvo počinje 13. siječnja, a Hrvatska svoje utakmice prvog kruga igra u mađarskom Szegedu. U skupini C s 'kaubojima' su još Francuska (13. siječnja, 20.30 sati), Srbija (15. siječnja, 20.30 sati) i Ukrajina (17. siječnja, 20.30 sati)

Španjolski trener Toni Gerona (48) od 2020. godine vodi srpsku rukometnu reprezentaciju. Pod njegovim vodstvom 'orlovi' su se poprilično podignuli, a sada je Gerona progovorio o očekivanjima na Europskom prvenstvu koje se od 13. do 30. siječnja igra u Mađarskoj i Slovačkoj.

Srbija je u skupini C u kojoj su još Hrvatska, Francuska i Ukrajina, a Gerona se nada čudu jer u drugi krug natjecanja idu samo dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

'Nominalno su Francuska i Hrvatska favoriti naše skupine, ali ja sam uvjeren da možemo osvojiti jedno od prva dva mjesta', rekao je na početku Gerona te dodao:

'Moramo pokazati respekt prema reprezentacijama kao što su Hrvatska i Francuska koje su napravile puno u proteklim godinama. No, uvjeren sam da možemo igrati na nivou da možemo pobijediti sve protivnike. Sada nam je najvažnija prva utakmica na EP-u, ona protiv Ukrajine.'

Srbija u kvalifikacijama protiv Francuza ima pobjedu i remi, a 'Les Expertsi' imaju velikih problema s koronom i ozljedama. S druge strane, Hrvatska je započela pomlađivanje momčadi i ta smjena generacija mogla bi oslabiti 'kauboje'...

'Treba samo vidjeti što je sve Hrvatska postigla u prethodnih deset, dvadeset godina. Bilo je dosta uspjeha, medalja na velikim natjecanjima. Istina da su Hrvati prije osam mjeseci započeli smjenu generacija, to je normalan proces. Sada im dolaze novi igrači, kao što su Halil Jaganjac, koji ima nevjerojatnu sezonu sa svojim klubom, a tu je i Ivan Martinović. Naravno, ne treba zaboraviti da ta podmlađena Hrvatska i dalje ima Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića, igrače top klase. Mogu obećati da ćemo protiv Hrvatske dati sve od sebe da pronađemo njihove slabe točke i da pokažemo naše najjače', otkrio je Španjolac na klupi Srbije.

Hrvatska prvu utakmicu na Europskom prvenstvu igra protiv Francuske (13. siječnja, 20.30 sati), potom slijedi utakmica sa Srbijom (15. siječnja, 20.30 sati), a za kraj je Ukrajina (17. siječnja, 20.30 sati).