KAOS NA CAMP NOU

Prljava igra oko Barcelone koja je postala javna; je li moguće da o ovome ovisi budućnost Lionela Messija?

03.03.2021 u 09:07

Bionic
Reading

Zadnjih mjeseci u Barceloni ne nedostaje uzbuđenja, a jedno od gorućih pitanja je novi ugovor Lionela Messija. Joan Laporta, kandidat za predsjednika katalonskog kluba, uvjeren je da samo on može biti razlog Argentinčevog ostanka na Camp Nou

Kaos u Barceloni! Koronavirus je financijski oslabio španjolskog velikana koji je i prije toga živio u 'crvenom', u velikom minusu, ali su prihodi bili stabilni. Sada je sve drugačije, a novi problem u klubu zadao im je Lionel Messi koji je odbio produljiti vjernost i na ljeto može otići besplatno.

Kao da to nije bilo dovoljno, na Camp Nou se dešavaju uhićenja u aferi Barcagate, pa je tako noć iza rešetaka proveo i bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

I da, Barcelona je bez predsjednika! Izbori su 7. ožujka, a novog prvog čovjeka katalonskog ponosa čeka težak posao, od saniranja dugova, smanjenja plaća igrača pa do pokušaja da se Lionel Messi nagovori na ostanak.

Najveći favorit za predsjednika, Joan Laporta, upravo Messijevo ime koristi kao najveći adut za pobjedu na izborima. Čovjek igra 'prljavo', obećaje nešto što možda ni on ne može ispuniti, ali glavno da mu birači povjeruju.

  • +11
Barcelona - PSG Izvor: EPA / Autor: ALBERTO ESTEVEZ

Španjolski mediji tvrde da je Messijev ostanak moguć samo ako Laporta opet postane prvi čovjek kluba, a to je potvrdio i on sam.

'Imam odličan odnos s Leom i on će razmotriti bilo koji prijedlog koji mu ponudim. Ako ne pobijedim, siguran sam da Leo neće ostati u Barceloni. Nije mu važan samo novac, želi konkurentnu momčad. Siguran sam da će poslušati moju ponudu, baš kao što sam siguran da će, ako netko drugi pobijedi, otići', izjavio je Laporta.