NAKLON DO PODA

[FOTO] Novi golgeterski pothvat Cristiana Ronalda; za Portugalca ne postoje granice, nastavio je čudesan niz u Ligama petice

03.03.2021 u 08:16

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 25. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Torinu svladao Speziju s 3:1, a Cristiano Ronaldo (36) je s novim pogotkom popravio svoje statističke brojke i nastavio čudesan niz

Juventus je tek u posljednjih pola sata dvoboja protiv Spezije uspio slomiti otpor gostiju. Morata je bio strijelac vodećeg pogotka u 62. minuti, na 2:0 je prednost povećao Chiesa u 71. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Cristiano Ronaldo u 89. minuti. Gosti su imali priliku za počasni pogodak u sučevom dodatku, ali Galabinov nije uspio realizirati kazneni udarac.

Nakon utakmice opet se piše o pothvatima Portugalca kojem je to bio 20. prvenstveni pogodak te je sada pobjegao prvom pratitelju Romelu Lukakuu (Inter) za dva gola.

No statističari su iskopali još jedan čudesan pogodak. Ronaldu je to bila 12. sezona zaredom, a da je tresao mrežu najmanje 20 puta u dva različita prvenstva Liga petice (Lionel Messi ima 12 sezona, ali sve u istom prvenstvu).

  • +5
Cristiano Ronaldo u dresu Juventusa Izvor: EPA / Autor: FILIPPO VENEZIA

Njegov golgeterski niz u prvenstvima počeo je u prvoj sezoni u Realu (2009/10.), jer je u njega došao iz Manchester Uniteda u kojem je na odlasku zabio 'tek' 18 ligaških golova. I tako je Portugalac od tada pa sve do danas uvijek uspio postići barem 20 golova u ligi u kojoj igra.

Najefikasniji je bio u sezoni 2014/15. kada je za 'kraljeve' pogodio 48 puta. Najmanje, ako ne računamo ovu sezonu koja još traje, dao je 2018/19. u debitanskoj sezoni za Juventus – 21.