PLAVO VALENTINOVO

Prije točno 13 godina vraćeno je ime Dinamo

14.02.2013 u 07:01

Bionic
Reading

Valentinovo, Dan zaljubljenih, među Dinamovim će navijačima uvijek osvježiti uspomenu na 2000. godinu i povratak dugo očekivanog zabranjenog imena kluba

Nakon što su dočekali samostalnu Hrvatsku dinamovcima je nasilno oduzeto ime najdražeg kluba. Neprirodni spoj 'Hašk Građanski' bila je zamijenila Croatia i Dinamo je osam godina živio isključivo u srcima svojih navijača.

Tadašnja vladajuća elita na čelu s prvim predsjednikom države nije dozvoljavala povratak imena Dinamo koje je bučno zagovarala velika većina maksimirske publike, no nakon smjene vlasti uporni dinamovci došli su na svoje.

Baš na Valentinovo 2000. godine u bučnom ozračju koje su stvorile tisuće BBB-a okupljenih ispod zapadne tribine donesena je i dugo očekivana odluka koju je obznanio Velimir Zajec s visoko podignutom šakom. Veliko slavlje moglo je početi, Dinamo je iz povijesnih udžbenika vraćen na prvenstvene ljestvice, a jedna ružna priča o politici i nogometu o kojoj je brujala čitava nogometna Europa ostala je u devedesetima.

Ova obljetnica ostat će u sjeni teškog zdravstvenog stanja legendarnog igrača i trenera Dinama Josipa Kužea i proteći će u željama za oporavak čovjeka kojega su isti ti koji su vratili Dinamo prozvali 'Uno di noi' - jedan od nas.

Mnoštvo ispod zapadne tribine znalo je proslaviti dugoočekivanu odluku