DVA VOZAČA, JEDNO MJESTO

Tko će uz Lewisa Hamiltona biti u bolidu Mercedesa? Zna se što je aktualni prvak poručio Valtteriju Bottasu...

25.08.2021 u 08:02

Bionic
Reading

Valtteri Bottas tvrdi kako Lewis Hamilton i sljedeće sezone upravo njega želi za momčadskog kolegu u Mercedesu u Formuli 1

Hamilton će i u 2022. biti prvi vozač Mercedesa, ali još nije odlučeno tko će biti s njime u njemačkoj momčadi. Hoće li i dalje za bolidom Mercedesa sjediti Valtteri Bottas ili će priliku dobiti mladi britanski talent George Russell?

Šef Toto Wolff poručio je kako će se sve znati u rujnu, a vozačima jedino preostaje da strpljivo čekaju i pokušaju lobirati za sebe pa je tako Bottas poručio da je on Hamiltonov favorit.

Podsjećamo, Bottas je doveden prije sezone 2017., zamijenivši Nicu Rosberga koji se povukao nedugo nakon što je osvojio titulu 2016. godine. Od dolaska Bottas je donio daleko veći sklad u momčadi podržavajući Mercedes u uspješnom osvajanju titula konstruktora 2017., 2018., 2019. i 2020., ali nikada nije zaprijetio Hamiltonu u pojedinačnoj borbi za naslov prvaka.

  • +7
Formula 1, VN Mađarske, 2021. Izvor: Profimedia / Autor: Xavi Bonilla / AFP / Profimedia

No Finac je dobro čuvao leđa Britancu u njegovim pohodima na titule...

'Nažalost, nema se joj što reći. Ostaje vidjeti što će se dogoditi. Mislim da u bliskoj budućnosti neće biti nikakvih vijesti, ali da će s vremenom biti sve jasnije. Sve ide u dobrom smjeru. Ne mogu reći s kim ćemo razgovarati i što se događa, ali stvari se raspravljaju kako bismo pronašli najbolju opciju. Lewis mi je izravno rekao da bi želio da mu budem momčadski kolega', rekao je Bottas.