moja igra luke modrića

Prevedena je na 19 jezika i prodana u više od 100.000 primjeraka; sada se autobiografija Luke Modrića bori i za prestižnu književnu nagradu

29.07.2021 u 16:56

Bionic
Reading

Autobiografija Luke Modrića 'Moja igra' autora Luke Modrića i Roberta Matteonija uvrštena je u najuži izbor britanske književne nagrade Telegraph Sports Book Award, u kategoriji najbolje međunarodne sportske autobiografije!

Ova nagrada pod pokroviteljstvom uglednih britanskih dnevnih novina The Telegraph dodjeljuje se od 2003. godine za najbolje knjige iz svijeta sporta u nekoliko kategorija, a ocjenjivački žiri čine uvaženi sportski novinari, stručnjaci, komentatori kao i profesionalni sportaši te poznate osobe iz kulture.

Osim žirija o pobjedniku odlučuje i publika koja će uskoro imati priliku glasati za svog favorita putem online obrasca, o čemu ćemo naknadno obavijestiti javnost.

U ovogodišnjoj je konkurenciji, uz izdanje Modrićeve autobiografije na engleskom jeziku u prijevodu Tomislava Kuzmanovića, koje je 2020. objavio jedan od vodećih britanskih izdavača Bloomsbury, još samo pet knjiga - uključujući autobiografije Marca van Bastena i Arsenea Wengera.

Pobjednike ćemo saznati 20. rujna 2021., a više detalja o nagradi te ostalim finalistima pročitajte ovdje.

'Moja igra' prevedena je na 19 svjetskih jezika od objavljivanja krajem 2019. godine u izdanju Hermes naklade, u svijetu je prodano već više od 100.000 primjeraka, a odjeljci iz autobiografije uvršteni su i u udžbenike hrvatskoga jezika za 4., 7. i 8. razred osnovne škole.

Luka Modrić, čije je ime zlatnim slovima upisano u nogometnoj povijesti, i danas pomiče granice profesionalnog sporta nakon što je 2018. osvojio ono što nitko prije njega nije - sve četiri najprestižnije svjetske nagrade za najboljeg igrača svijeta u istoj godini - Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D’Or.

Skroman i odlučan, u svojoj je autobiografiji prvi put otkrio brojne nepoznate detalje iz svog života, od izazova odrastanja i prvih nogometnih koraka do najvećih profesionalnih dostignuća u velikim nogometnim klubovima, ljubavi i osnivanja vlastite obitelji te dramatičnog puta do spektakularnog finala u Rusiji.