NAPETO S NORVEŠKOM

Preokret rukometaša, Goluži zvižduci

06.01.2013 u 21:31

Bionic
Reading

Pogotkom Josipa Valčića sa zvukom sirene rukometaši Hrvatske pobijedili su u prvoj od dvije prijateljske utakmice Norvešku sa 37:36 (18:24)

Nakon prvih trideset minuta bilo je nestvarnih minus šest, a još više je upadao u oči podatak da smo primili 24 pogodaka. Toliko golova u jednom poluvremenu nismo nikad primili.

'Nije bilo ugodno pogledati semafor na poluvremenu. No, u nastavku smo ostavili srce na parketu, a ovi mladi dečki pokazali su da imaju karakter,' rekao je Mirko Alilović koji je u prvom poluvremenu za 13 minuta imao samo jednu obranu, ali je zato u nastavku sakupio jedanaest.

Slavko Goluža, izbornik Hrvatske, dočekan je u Puli zvižducima. Minutu kasnije otkrili smo i zašto kada je dvorana počela skandirati ime Ivana Balića.

'Nije bilo ugodno slušati zvižduke kada me je službenik spiker predstavio, ali na kraju su nas ti gledatelji nosili do pobjede,' istaknuo je Goluža.
Potom se osvrnuo na utakmicu.

Hrvatska je igrala u sastavu: Šego (jedna obrana), Alilović (dvanaest obrana), Ivić, Marić 8, Stepančić 2, Kopljar 5, Gojun 1, Matanović, Vuković 3, L. Šprem 2, J. Valčić 2, Mandalinić 3, Špelić 1, Štrlek 5, Čupić 5 (1), Musa.

'Nije alibi ali smo utakmici dočekali sa nekoliko jakih treninga. I na dan utakmice smo imali jaki trening. Vidjelo se da su prvom poluvremenu mojim igračima spore i teške noge. Napad je bio dobar,ali obrana nikako. Bez obzira na treninge morali smo bolje odigrati. Drugo poluvrijeme bila je sasvim druga priča. Pokazali smo puno veće htjenje, Mirko je počeo odlično braniti i na kraju smo zasluženo pobijedili,' istaknuo je Goluža.

IZBORNIK GOLUŽA
Nije bilo ugodno slušati zvižduke kada me je službenik spiker predstavio

U nastavku su utakmicu preokrenuli mladići, u prvom redu Stipe Mandalinić, Marno Marić, Luka Stepančić. Ali i kapetan, za ovu utakmicu, Ivan Čupić.

'Prvo poluvrijeme bilo je ispod svake kritike. Pa i krajnjih 36 pogodaka je previše posebice za našu reprezentaciju koju krasi dobra igra u obrani,' rekao je Čupić.
Za ovu utakmicu izbornik Goluža odmarao je Lackovića, Vorija, Bičanića i Duvnjaka, dok je Horvat lakše ozlijeđen.

'Horvat je na treningu stao na loptu i uganuo je gležanj. U današnjoj utakmici, koja se igra u Umagu, sigurno neće igrati Lacković i Horvat, dok će Duvnjak, Vori i Bičanić dobiti nekoliko minuta,' istaknuo je Goluža.

Umjesto Horvata priliku je dobio 18-godišnji Vlado Matanović, igrač Kozale iz Rijeke. No, on nije na popisu igrača za SP, a igrao je kako bi se Čupić barem malo odmorio.
'I mislio sam odmoriti Čupića, ali je kapetan htio igrati. No, kada je bio isključen prve seniorske minute upisao je mladi Vlado,' zaključio je Goluža.