što se događa?

Talijani objavili da je preminuo je najpoznatiji nogometni menadžer Mino Raiola, a onda se on javio nakon 'smrti'!

28.04.2022 u 14:06

Bionic
Reading

Talijanski mediji javljaju kako je Mino Raiola (54) preminuo u četvrtak nakon nedavne operacije i teške bolesti. No, ubrzo su se oglasili liječnici i sam Raiola...

Talijanski nogometni menadžer Mino Raiola (54) preminuo je u četvrtak nakon duge i teške bolesti, objavili su talijanski mediji. No, ubrzo su se oglasili Raiolini liječnici i sam menadžer te demantirali ove morbidne vijesti!

Prvi je reagirao Raiolin suradnik Jose Fortes Rodriguez te javio da je njegov šef u lošem stanju, ali da nije mrtav!

'Njegovo stanje je jako loše, ali nije preminuo', kratko je objavio Rodriguez.

Oglasio se i dr. Alberto Zangrillo iz bolnice San Raffaele te potvrdio je da je stanje ozbiljno i da se Raiola bori za život.

'Iznerviran sam pozivima od takozvanih novinara koji špekuliraju o životu čovjeka koji se bori za život', objavio je Zangrillo.

Čak se i na Twitter profilu Mina Raiole pojavila objava.

'Trenutačni zdravstveni status za one koji se pitaju: bijesan sam što me ubijaju drugi put u četiri mjeseca. Čini se da mogu uskrsnuti...', napisao je.

Raiola je jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih nogometnih menadžera posljednjih petnaestak godina, a vodi karijere zvijezda kao što su Zlatan Ibrahimović, Erling Haaland i Paul Pogba.

Raiola je još u siječnju hospitaliziran u Milanu te je podvrgnut vrlo delikatnoj operaciji, ali priroda bolesti nije otkrivena. Navodno je imao problema s plućima, no vijesti su tada govorile da njegovo stanje nije opasno po život i da će Raiola započeti rehabilitaciju kod kuće.

Zastupa neke od najvećih zvijezda, Paula Pogbu, Erlinga Haalanda, Zlatana Ibrahimovića, Romelua Lukakua, Gianluigija Donnarumme, Marija Balotellija, Marca Verrattija, Henrikha Mkhitaryana.

Procjena je kako je Raiola na provizijama od prodaje svojih igrača zaradio više od 95 milijuna eura, a navodno je samo na transferu Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United zaradio nevjerojatnih 25 milijuna eura!

Mino Raiola je rođeni na jugu Italija, ali se u djetinjstvu s obitelji preselio u Nizozemsku. U Haagu su otvorili pizzeriju u kojoj je radio i Mino, a mjesto je brzo postalo popularno među nogometašima.

Bio je to 'ulazak' za Raiolu u svijet nogometnih menadžera, Dennis Bergkamp bio mu je jedan od prvih klijenata, a u 'veliku ligu' je upao još 1996. godine nakon što je Pavela Nedveda iz praške Slavije u Lazio.

U međuvremenu je Mino, dok nije konobario i prao suđe u obiteljskoj pizzeriji, završio Pravni fakultet, a govorio je čak sedam jezika - talijanski, nizozemski, engleski, njemački, španjolski, francuski i portugalski.