KAOS NA CIPRU

Prekinuto prvenstvo zbog suca kojeg poznaju i Hrvati, spaljen auto njegove majke

21.09.2023 u 18:21

Bionic
Reading

Na Cipru je došlo do prekida nogometnog prvenstva, jer suci se osjećaju ugroženo. Naime, nakon utakmice Aris Limassol - Pafos (1:1) zapaljen je automobil majke suca Menelaosa Antonioua

Inače, sudac Menelaos Antoniou poznat je hrvatskoj javnosti, jer prošle je sezone sudio na dvije utakmice SuperSport HNL-a, između Dinama i Rijeke (1:0), te Hajduka i Osijeka (3:1).

Huligani su napravili taj vandalski čin nakon što je Antoniou dan ranije sudio utakmicu između Arisa iz Limassola i Pafosa koja je završena rezultatom 1:1.

'Ciparski nogometni savez je dobio obavijest sudaca u kojoj se navodi da su odluku o štrajku donijeli zbog kontinuiranih napada kojima su izloženi oni i njihove obitelji, te činjenice da niti jedan slučaj nije riješen. Naša podrška sucima i njihovim obiteljima je neupitna, a nadamo se da će počinitelji biti uhićeni', piše u priopćenju Ciparskog nogometnog saveza.

Ovo je drugi put u posljednje tri godine da huligani pale automobile sudaca i njihovih obitelji. Prije tri godine ciparsko prvenstvo je prekinuto na sedam dana nakon što je postavljena bomba pod automobil jednog suca, a ove godine u lipnju je bačena bomba pred sjedištem Udruženja ciparskih sudaca.

Zasad nema informacija kada bi ciparsko prvenstvo moglo biti nastavljeno.