BOATENG NA ČEKANJU

Prvo ga osudili za nasilje nad bivšom partnericom, a sada poništili presudu

21.09.2023 u 18:21

Bionic
Reading

Njemačko pravosuđe u četvrtak je poništilo presudu bivšem njemačkom reprezentativcu Jeromeu Boatengu za nasilje nad bivšom partnericom i naložilo novi postupak za isti činjenični slučaj iz 2018. godine.

Najviše pravosudno tijelo Bavarske odobrilo je zahtjeve triju strana za reviziju i poništilo igračevu kaznu od 1.2 milijuna eura odštete, izrečenu u žalbenom postupku u studenom 2022. godine. Navedeni su proceduralni nedostaci i novo suđenje održat će se još uvijek nepoznatog datuma.

Protiv 35-godišnjeg bivšeg njemačkog reprezentativca vodi se kazneni postupak zbog napada, ozljeđivanja i vrijeđanja bivše partnerice.

Kazna koju je Boateng dobio u prvom stupnju neznatno je smanjena u žalbenom postupku jer je u rujnu 2021. prvi put osuđen na kaznu od 1.8 milijuna eura.

Prema riječima njegove bivše partnerice, igrač ju je udario tijekom odmora na Karibima 2018. godine, nakon eliminacije Njemačke u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Prvo ju je gađao raznim predmetima, ugrizao je i povukao za kosu na tlo.

Boateng je negirao činjenice koje mu se stavljaju na teret.