više se ne biraju riječi

Predsjednik Uefe otkrio kako ga je prevario čovjek čijem je djetetu kum: Nikada nisam vidio osobu koja bi lagala toliko puta

19.04.2021 u 22:22

Bionic
Reading

'Pohlepa je tako jaka. Sve ljudske vrijednosti isparavaju', komentirao je predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin odluku o pokretanju Superlige iza koje stoji 12 europskih nogometnih velikana.

'Sigurni smo da smo u pravu i borit ćemo se do kraja. Ako se ne budemo morali boriti, ako neki ljudi dođu k sebi, ja ću biti najsretnija osoba', kazao je dodavši: 'Ali ako to ne učine, znamo da radimo ispravno. Nogomet se ne prodaje, a ni mi nismo na prodaju, nikad'.

Odluka skupine europskih klubova koji su postigli dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova, razočarala je čelnika krovne nogometne organizacije Starog kontinenta.

No, slovenski odvjetnik inzistirao je da za njega nema 'ništa osobno' u vezi s gorkom prepirkom. Zatim je na trenutak zastao, lagano stisnute čeljusti.

'Osim možda Agnellija'.

Talijan Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa i do nedjelje čelnik Europskog udruženja klubova, bio je u središtu spletke koja je dovela do šokantne najave u nedjelju.

Agnelli nije bio samo Čeferinov saveznik, već i prijatelj. Bili su toliko bliski da je član sjevernotalijanske obitelji industrijalaca, zatražio Čeferina da bude kum njegovoj kći. Odnos između njih dvojice bio je toliko blizak da su se neki pitali je li posve zdravo to što je šef nogometnog tijela bio u toliko dobrom odnosu sa šefom kluba. Čeferin se samo nasmijao na takva mišljenja.

Kada su se počele pojavljivati ​​glasine o pokretanju Superlige, Čeferin je nazvao svog prijatelja.

'Rekao mi je u subotu, ne brinite, to su samo glasine. Rekao je da će me nazvati za jedan sat, a zatim je isključio telefon', rekao je Čeferin novinarima. Od tada više nisu razgovarali.

'Agnelli je najveće razočaranje. Ne želim biti previše osoban, ali nikada nisam vidio osobu koja bi lagala toliko puta i tako ustrajno kao što je to on činio'.

Agnelli nije odgovorio na zahtjev za komentar na Čeferinove riječi.

U novom natjecanju sudjelovali bi Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

'Pohlepa je tako jaka. Sve ljudske vrijednosti isparavaju', rekao je Čeferin razmišljajući o klubovima koji su podržali reformu Lige prvaka, a nekoliko sati prije objave novog formata tog natjecanja.

'U životu sam vidio mnogo stvari. Bio sam odvjetnik za kaznena djela. Nikad nisam vidio takve ljude', rekao je.

'Teško je povjerovati u razinu nemorala nekih ljudi'.

Prokomentirao je i potez izvršnog dopredsjednika Manchester Uniteda Eda Woodwarda

'Ed Woodward me nazvao prošlog četvrtka navečer i rekao da u potpunosti podržava velike reforme... kad je očito već potpisao nešto drugo', rekao je.

Naglasio je kako su UEFA i nogometni svijet jedinstveni protiv sramotnog prijedloga.

'I nije ujedinjen samo nogomet, ujedinjeno je društvo, ujedinjene su vlade, to je dio naše kulture, svi smo ujedinjeni protiv gluposti od ovog projekta. Za nas nogomet nije samo pitanje novca, za Superligu jest. Ovo je interes desetak 'prljavih' ljudi. Za njih ne postoji nogomet, već samo novac. Ova ideja je šamar svima koji vole nogomet. Nećemo im dozvoliti da unište naš sport', poručio je Čeferin naglasivši:

'Igračima koji će sudjelovati u Superligi zabranjeno je nastupati u službenim, UEFA-inim i FIFA-inim utakmicama reprezentacija. Moramo napraviti sve da nogomet vratimo nama koji ga volimo, a ovih 12 klubova to nisu. Ne smijemo im dati da nam uzmu nogomet', rekao je Čeferin.