HITAN SASTANAK

UEFA krenula u obračun sa Superligom i najavila drastične mjere zbog kojih će patiti i hrvatska reprezentacija

19.04.2021 u 15:09

Bionic
Reading

Na vijest o osnivanju nogometne Superlige, u kojoj bi igrali najbolji i najbogatiji europski klubovi, reagirala je Uefa te je spremna drastično kazniti sudionike novog natjecanja

'Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Zabranjeno im je igrati na EP-u i SP-u', poručio je predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin.

Zabranu igranja za Hrvatsku, i to manje od dva mjeseca do Europskog prvenstva, tako dobiva sedam nogometaša koji igraju u spomenutim klubovima: Luka Modrić, Ante Rebić, Šime Vrsaljko, Ivo Grbić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Ivan Perišić.

Podsjećamo, u nedjelju su Real, Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham objavili da su postigli dogovor o kreiranju novog natjecanja.

Uz Uefu je očekivano stala Fifa, što znači da igrači koji budu igrali Superligu neće moći sudjelovati ni u kvalifikacijama za SP u Kataru, a kamoli na završnici 2022.

'Ujedinjeni smo u borbi protiv ovog besmisla od projekta. Superliga pljuje u lice svima onima koji vole nogomet. Nećemo im ga dati, njima je samo novac na prvom mjestu', izjavio je Čeferin te dodao:

'Hvala cijeloj nogometnoj obitelji osim tih 12 klubova. Hvala i nacionalnim vladama. Ne smijemo tim ljudima dati nogomet koji volimo. Moramo učiniti sve što možemo, sve što je u našoj moći za to da Superliga nikada ne urodi plodom. Ne bih te klubove nazivao prljavima, ali osnovni principi ne mogu se mijenjati. Solidarnost je vječna, ali ona ne postoji za neke ljude. Sve što za takve postoji samo je novac u njihovim džepovima.'

Sada nam ostaje čekati i vidjeti kako će se organizatori nacionalnih prvenstava u Italiji, Španjolskoj i Engleskoj obračunati s klubovima koji će igrati Superligu.