ZAJEDNIČKA KANDIDATURA

Predsjednik Srbije otkrio senzacionalnu vijest; susjedi žele nemoguće - SP u nogometu

02.11.2018 u 16:35

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je u petak pred novinarima senzacionalnu vijest, odnosno da će se ta zemlja kandidirati za svjetsko nogometno prvenstvo 2030.

Prvi čovjek Srbije ima 'velike apetite', jer je odlučio da njegova zemlja u budućnosti ugosti najveći sportski događaj na svijetu – nogometni SP.

Naravno, Srbiji je u taj pothvat nemoguće ući sama, jer nije dovoljno ekonomski i politički moćna pa naši susjedi u zajedničku kandidaturu ulaze sa Grčkom, Rumunjskom i Bugarskom.

Inicijator ideje je grčki premijer Alexis Tsipras, a s njime su se složili i Vučić, premijer Bugarske Boyko Borissov te premijerka Rumunjske Viorica Dancila na sastanku u bugarskoj Varni.

Zasad je protukandidat zajednička kandidatura Urugvaja, Argentine i Paragvaja, a postoji mogućnost da u utrku za SP 2030. uđe i Engleska.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ne treba ni spominjati koliko je skupo organizirati SP, ali za hrvatske navijače ne bi bilo uopće loše da se ovo natjecanje održava u blizini, jer bi za njih troškovi putovanja bili neusporedivo manji nego kao što je bilo ove godine u Rusiji ili kao što će biti za 2022. u Kataru. No prvo Srbiji i spomenutim zemljama treba uspjeti ono što nam nekako izgleda nemoguće.

Inače, Vučić je dodao i da je plan da se Srbija kandidira za Europsko prvenstvo 2028.