šala ili ne?

Predsjednik Rijeke Damir Mišković sve iznenadio ovakvom najavom: Cilj nam je biti šesti

12.07.2019 u 20:19

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke pripremaju se za utakmicu hrvatskog Superkupa, koju će u subotu od 20 sati igrati u Zagrebu protiv Dinama

Nakon višednevnih priprema u Sloveniji, nogometaši Rijeke dočekali su i prvu službenu utakmicu u novoj sezoni, a otvorit će je u subotu na maksimirskom stadionu protiv Dinama. Riječ je o dvoboju hrvatskog Superkupa.

No, dok se trener Igor Bišćan 'zabavljao' s igračima koje su mu predsjednik Damir Mišković i čelnici Rijeke osigurali, prvi čovjek Rijeke odgovarao je na pitanja novinara.

I kako prenose 24 sata, bilo je zanimljivih konstatacija.

'Ciljevi su uvijek isti, što dalje otići u Europi i Kupu, a u prvenstvu ostati u vrhu hrvatskog nogometa. Ali kad god kažem da nam je cilj europska pozicija, a da ćemo ako se ukaže prilika pokušati uzeti i naslov onda mi se to obije o glavu napisima: 'Nisu prvi, a rekli su da idu na naslov' tako da... Sad objavljujem; cilj je šesto mjesto, a ako budemo 5. onda smo u Europi i to je čudo', smijao se Mišković.

Problem sa dijelom navijača ostaje.

'Navijači nam trebaju, opet smo sjeli s njima, ali ja ne mogu biti predsjednik i Ultras. A oni ne mogu biti ultrasi i voditi klub. Ni meni se, kao navijaču, nekada ne sviđaju moje vlastite odluke, ali moram ih donositi zbog kluba jer klub mora živjeti i funkcionirati'.

Prijelazni rok zasad gotovo bez ijednog dolaska i(li) odlaska...

'Kako nismo doveli igrača?! Pa skoro milijun za Čolaka, novi ugovor Gorgonu, novi ugovor Prskalu, prinova Babić. Doveli smo četiri, a 2-3 dokazano sjajna igrača. Nije dovođenje igrača samo ako se plaća odšteta'.

  • +26
Finale Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamo - Rijeka, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL