MARIN BRBIĆ

Predsjednik Hajduka otvoreno o suđenju i utrci za naslov

13.03.2014 u 18:58

Bionic
Reading

Predsjednik Hajduka Marin Brbić kazao je da splitski klub 'nije nezadovoljan suđenjem u globalu', ali ostaje pri stavu da jedanaesterac dosuđen u prošlom kolu za Istru - nije postojao te da je 'vrlo vjerojatno ta odluka riješila prvenstvo'

'Hajduk ne strahuje od suđenja i sudaca, ali njihovo delegiranje mora biti razboritije. Greške se događaju, evo i na utakmici između Rijeke i Dragovoljca je Kramarić igrao rukom, nakon čega je Rijeka postigla gol. Nismo nezadovoljni u globalu, ali nezadovoljni smo odlukom suca u 37. minuti utakmice protiv Istre. Isto tako, nezadovoljni smo izjavom da je 'mišljenje stručne javnosti' kako je penal bio čist', kazao je Brbić i pojasnio.

'Pa stručnu javnost predstavlja i izbornik U-19 reprezentacije, a pogotovo igrač na kojemu je navodni penal napravljen. A oni imaju malo drukčije stajalište', naglašava predsjednik Hajduka.

'Tenzije pred derbi s Dinamom su spale i šteta zbog toga je već nastala. Bili smo u dobrom raspoloženju, ali ova situacija nam ne odgovara.'


Brbić je još jednom upitan o namjeri HNS-a za gradnju glavnog kampa reprezentacije u Zagrebu, pa je odgovorio da Dalmacija mora dobiti više. 'Pravo HNS-a je da gradi kamp tamo gdje misli da je najbolje, ali na ovaj način više idu prema tome da postanu nogometni savez Zagreba, a ne Hrvatske', zaključuje Brbić.

Kompletno Hajdukovo vodstvo i dio prvotimaca u četvrtak ujutro posjetilo je splitsku ustanovu za zbrinjavanje invalida DES, gdje je predstavljena buduća suradnja. DES će ekskluzivno proizvoditi 32 službena Hajdukova proizvoda, od zastava i zastavica do jastuka i navlaka za retrovizore, a uskoro se planiraju i novi artikli.


'Ovo je jedan od rijetkih puta kada nam komercijalni interes nije bio prioritet. Želimo pokazati društvenu odgovornost i pomoći osobama s invaliditetom koje rade u DES-u', kazao je Brbić. Ravnatelj ustanove Mario Meštrović i cijelo vodstvo Hajduka pozvalo je navijače da kupuju samo službene proizvode jer tako pomažu i splitskom klubu i samoj ustanovi, koja zapošljava 220 radnika, od čega je njih 126 s invaliditetom. Od prodajne cijene svakog proizvoda oko 15 posto odlazit će Hajduku. Simbolično, svilene zastave izrađene u pogonima ustanove ubuduće će se vijoriti na jarbolima na Poljudu.

Igrači Maloča, Andrijašević, Jozinović i Bradarić s oduševljenjem su dočekani u DES-u, a kapetan Maloča na trenutak se primio i šivaće mašine...