JE LI TO MOGUĆE?

Predsjednik Fife Gianni Infantino se totalno pogubio; nećete vjerovati što je ponudio Sjevernoj Koreji

20.11.2022 u 11:35

Bionic
Reading

Predsjednik Fife Gianni Infantino svojim izjavama šokira nogometnu javnost pa je uoči početka SP-a nastavio u istom ritmu

Prvi čovjek svjetskog nogometa prvo se u subotu u svojem monologu obrušio na 'licemjere' koji u zapadnim zemljama, posebno u ime ljudskih prava, kritiziraju organizaciju SP-u Katru.

'Čuli smo puno, puno lekcija od nekih Europljana i zapadnog svijeta. Mislim da bismo se za ono što smo mi Europljani radili zadnjih 3000 godina trebali ispričavati narednih 3000 godina. Tek tad bismo mogli početi dijeliti moralne lekcije ljudima', dio je njegovog monologa o kojem više čitajte OVDJE.

U nedjelju je nastavio davati izjave koje nisu dobro sjele mnogima iz nogometnog svijeta…

'Bilo koja država može biti domaćin, ako Sjeverna Koreja to želi... Bio sam tamo prije nekoliko godina i pitao sam ih što misle o tome da ugoste Svjetsko prvenstvo za žene. Očito nisam uspio, ali išao bih još 100 puta ako treba. Uz djelovanje možemo donijeti i prave promjene. Mi smo globalna organizacija i moramo ujedinjavati svijet', rekao je Švicarac.

Inače, Sjeverna Koreja je jedna od najzatvorenijih država na svijetu, kojom čvrstom rukom vlada Kim Jong-un, ali kao što smo vidjeli na primjeru Katara u nogometu je uz 'pomoć' Fife zaista sve moguće.