Nijemac se bori

Predsjednik FIA-e otkrio nove informacije o Michaelu Schumacheru; jako ga često posjećuje i dobro zna kakve su šanse za oporavak

17.11.2020 u 17:26

Bionic
Reading

Predsjednik FIA-e Jean Todt otkrio je kako se Michael Schumacher 'bori' i kako ima najbolju moguću njegu

Predsjednik FIA-e Jean Todt progovorio je o legendarnom vozaču Formule 1 Michaelu Schumacheru, a njegova izjava je glasno odjeknula u cijelom svijetu. Engleski mediji pišu kako se radi o do sada najtočnijem opisu zdravstvenog stanja sedmerostrukog prvaka Formule 1.

Schumacher je teško stradao na skijanju 2013. godine, a Todt sada tvrdi kako je svjestan svega, ali da ima vrlo male šanse za oporavak. Todt je rekao kako postoji tek nada u oporavak i da se Nijemac bori.

'Na to ću pitanje uvijek biti ekstremno rezerviran. Vidim Michaela jako često, jednom ili dva puta mjesečno i moj će odgovor uvijek biti isti. Bori se. Jako se dobro za njega brinu i nalazi se na jako udobnom mjestu. Svi oko njega su jako brižni. Možemo samo poželjeti i njemu i obitelji da stvari budu bolje', rekao je Todt, a prenosi Independent.

Schumacher se nalazi u luksuznoj vili na Mallorci u kojoj je ranije živio predsjednik Real Madrida Florentino Perez. Nijemcu je jedva spašen život nakon pada na skijanju nakon kojeg je jedno vrijeme bio u komi, a sada je pri svijesti, ali u jako teškom stanju.

Informacije o njegovom stanju dolaze na kapaljku, a rijetki ga, poput Todta, redovito posjećuju. RTL France je Todtu postavio i pitanje prati li Michael karijeru svojeg sina Micka koji je krenuo njegovim koracima, na što je 74-godišnjak odgovorio potvrdno.

'Naravno da prati. Mick će se vjerojatno iduće godine utrkivati u Formuli 1, što će biti veliki izazov. Bilo bi nam drago da imamo novog Schumachera na najvišoj razini moto utrka, Formule 1', zaključio je Todt.