REALNO RAZMIŠLJANJE

Proročanske riječi Michaela Schumachera; njemački vozač je bio već onda svjestan da će mu se to dogoditi

16.11.2020 u 11:04

Bionic
Reading

Lewis Hamilton osvojio je svoj sedmi naslov, a u Formuli 1 prisjetili su se proročanske izjave Michaela Schumachera o rušenju rekorda koju je dao daleke 2008.

Vozač Mercedesa, Britanac Lewis Hamilton, odnio je u nedjelju pobjedu na VN Turske i tako potvrdio novi naslov svjetskog prvaka u Formuli 1. Hamiltonu je to bio sedmi naslov prvaka svijeta (2008., 2014., 2015., 2017., 2018., 2019. i 2020.) u karijeri čime se izjednačio s legendarnim Nijemcem Michaelom Schumacherom.

Njegov uspjeh bio je povod da se u Formuli 1 prisjete jednog odgovora Schumachera iz 2008. na pitanje hoće li njegovi rekordi biti srušeni.

'Rekao bih apsolutno da jer nitko, uključujući mene, nije vjerovao da mogu dostići pet Fangiovih naslova. Uspio sam u tome i povećao sam rekord na sedam naslova. Rekordi su tu da budu srušeni i ja sam opušten, jer će se to dogoditi jednog dana. Tko zna hoće li to biti Lewis, Massa ili Vettel, možda netko drugi, možda će to biti netko iz sadašnjosti, a možda iz budućnosti. Nemam problema s tim', rekao je legendarni Nijemac prije 12 godina, a njegov odgovor ovih dana su u Formuli 1 objavili na društvenim mrežama.

Inače, Hamilton je ove sezone postao vozač s najviše pole positiona i pobjeda u Formuli 1.

  • +9
Formula 1, VN Turske Izvor: EPA / Autor: Murad Sezer / Pool