HAJDUK NA MUKAMA

Predsjednički kandidat tražio plaću veću od 50.000 kuna

19.04.2011 u 12:35

Bionic
Reading

Peteročlano Povjerenstvo za izbor nove Uprave Hajduka okončalo je svoj dio posla, no nema jedinstven stav i Nadzornom odboru Hajduka nije predložio članove nove Uprave

Razlog je to što Povjerenstvo nije imalo jedinstven stav i stoga ne želi izlaziti u javnost s imenima. Na Nadzornom odboru je da prihvati ili ne njegov rad, a predsjednica Anđelka Visković je otkrila i razloge neslaganja.

'Od sedam kandidata koji su ušli u finalni izbor, Povjerenstvo je iskristaliziralo tri imena, predsjednika te dvojicu zaduženih za struku i financije. Oko spomenute dvojice postignut je konsenzus, no ne i oko predsjednika, koji je po mišljenju Povjerenstva postavio prevelike financijske zahtjeve', rekla je predsjednica Povjerenstva za 24 sata i dodala:

'Kandidat je zatražio 7500 eura neto mjesečne plaće, 500 eura dodatnih troškova, službenu karticu na korištenje, kao i automobil po vlastitom izboru u vrijednosti od 45 tisuća eura. Također je zatražio ugovor na tri godine uz obvezu isplate cjelokupnog iznosa ako ga Hajduk smijeni. Kao nagradu za osvojeno prvo mjesto kandidat je zatražio 40 tisuća eura te istu nagradu za drugo mjesto i ulazak u Europsku ligu. Osvojeni Kup vrijedio bi 20 tisuća eura, a ulazak u Ligu prvaka 100 tisuća.'

Hajduk je time dospio u pat poziciju, a na Nadzornom odboru je odluka što učiniti. Opcije su razne, NO može prihvatiti svih sedam kandidata, samo dio njih ili raspisati novi natječaj.