IZNENADNA PRILIKA

Prava legenda hrvatskog sporta; desete Igre u karijeri

26.08.2016 u 12:09

Bionic
Reading

Nakon što je u utorak Sportski arbitražni sud (CAS) donio odluku prema kojoj ruski paraolimpijci ne smiju nastupati na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru od 7. do 18. rujna zbog skandala s dopingom, Međunarodni paraolimpijski odbor dodjelio je Hrvatskoj još dva mjesta za po jednu atletičarku i atletičara za nastup na 15. ljetnim POI

Hrvatski paraolimpijski odbor je žurno reagirao i imenovao za nastup u Rio de Janeru Milku Milinković u bacanju koplja (F55) i Marijana Presečana u bacanju kugle (F53).

Najstarijoj hrvatskoj paraolimpijki Milki Milinković ovo će biti desete Igre na kojima nastupa. Prvi put je to bilo daleke 1972. u Heilderbergu, a do sada je osvojila dvije zlatne, dvije srebrne i četiri brončane paraolimpijske medalje. U Barceloni 1992. godine je osvojila prvu paraolimpijsku medalju i to brončanu za Hrvatsku u bacanju koplja. Njen je moto:

'Nijedna situacija nije toliko teška da se iz nje ne bi moglo izvući nešto lijepo!'

Marijanu Presrečanu ovo su prve paraolimpijske igre i u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja nalazi se na devetom mjestu svjetske rang liste.

Hrvatska paraolimpijska reprezentacija putuje 31. kolovoza u Rio de Janero sa 19 sportaša i to 11 atletičara, četiri stolnotenisačice, dva plivača i s jednim strijelcem i jednom judašicom.