uz mizernu minutažu

Praktički je mogao birati klub u kojem će igrati, ali izabrao je PSG i očito pogriješio: Situacija nije onakva kakvu sam zamišljao

12.10.2021 u 13:58

Bionic
Reading

Georginio Wijnaldum, nizozemski nogometni reprezentativac, rekao je nizozemskim novinarima kako je situacija u PSG-u posve drugačija od one koju je zamišljao.

U ponedjeljak je Wijnaldum odigrao cijelu kvalifikacijsku utakmicu protiv Gibraltara u kojoj je Nizozemska slavila 6:0 i tako se sasvim približila plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Boravak na travnjaku tijekom svih 90 minuta je ono na što Wijnaldum i nije naviknut u svom klubu, PSG-u, gdje je ovaj 30-godišnjak startao samo jednom u zadnjih pet utakmica (sva natjecanja).

Igrač koji je ovog ljeta Liverpool zamijenio PSG-om, iako je već imao usmeni dogovor s barcelonom da preseli u Kataloniju, uglavnom ulazi s klupe, u posljednjih desetak minuta igre, što ga čini prilično nezadovoljnim.

'Ne mogu reći da sam potpuno sretan u PSG-u. Situacija nije onakva kakvu sam zamišljao i kakvu bih želio. No, to je nogomet. Moram se suočiti s tim, prihvatiti i boriti se dalje za svoju poziciju', rekao je Wijnaldum nizozemskim novinarima.

Dolazak prvenstveno Lionela Messija u PSG u mnogome je razdrmao svlačionicu pariške momčadi, te su velika većina ostalih igrača tek kockice koje treba posložiti oko njega te Neymara i Mbappea.

'Uvijek sam bio maksimalno fizički spreman. Nikada nisam upao u problem oko zgusnutog rasporeda ili čestog igranja. No, u PSG-u me dočekala drugačija stvarnost', skrušeno je priznao Wijnaldum.