ovo mu nije trebalo

Leo Messi izblamirao se kao nikad u životu; zbog ovog je u svlačionici PSG-a postao predmet sprdnje među suigračima

11.10.2021 u 19:09

Bionic
Reading

Čim je Leo Messi stigao u Pariz, u PSG-u su se maksimalno potrudili da se što bolje osjeća kako bi se što prije uklopio u momčad. Trener Mauricio Pochettino, s kojim Messi od ranije ima sjajan odnos. Zato je Pochettino angažirao svog sina Sebastiana, koji je jedan od kondicijskih trenera zaduženih za fizičku pripremu igrača PSG-a, da Messiju pokaže klupski trening centar

Sebastian Pochettino je u jednom trenutku odveo Lea Messija u klupsku teretanu i pokazivao mu sprave koje imaju, te ga posavjetovao oko režima treninga.

Mladi Pochettino jedan je od kondicijskih trenera zaduženih za fizičku pripremljenost i ciljani individualni rad s igračima PSG-a u teretani. Svi tvrde kako je izrazito stručan i posvećen poslu te kako uspješno pomaže igračima koji se vraćaju nakon ozljeda.

I tako je Sebastian odmah pokušao Messija 'ubaciti' u program rada, ali pokazalo se da Argentinac za dobar dio sprava u teretani jednostavno nije znao za što se i kako se uopće koriste! U današnje vrijeme, gdje se veliki dio priprema odrađuje baš u teretanama, ovo je bilo veliko iznenađenje za sve. Posebice jer se radi o jednom od najboljih nogometaša koji je već gotovo dva desetljeća u samom vrhu!

  • +20
PSG - Manchester City, Liga prvaka, 28.9.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Julien Poupart / PA Images / Profimedia

Messi je u teretani bio potpuno izgubljen, odmah se vidjelo da to nije 'njegov teren' i stvarno je nevjerojatno da je tolike godine 'izbjegavao' rad s utezima. Nije nevažno istaknuti da praktički te iste sprave ima i Barcelona u svojoj teretani, ali jednostavno u katalonskom klubu nitko nikada od Messija nije tražio da ih koristi! Zato Argentinac i ni nije znao čemu one služe!

Kako su u tom trenutku u teretani bili i neki prvotimci PSG-a, priča se vrlo brzo proširila svlačionicom, a Leo Messi je zbog ove blamaže postao predmet sprdnje među suigračima! 

No, čini se kako Leo Messi sada, prema pisanju francuskih medija, trenira punim intenzitetom te je prihvatio savjete kondicijskog trenera Sebastiana Pochettina oko toga kakav bi trebao biti njegov režim treninga.