odlazak legende

Poznati su svi detalji posljednjeg ispraćaja Zlatka Kranjčara; na komemoraciji će govoriti sin Niko, a na sprovod će moći samo odabrani

04.03.2021 u 06:34

Bionic
Reading

U petak, 5. ožujka, u 12 sati je komemoracija u hotelu Westin, a u 15 sati posljednji ispraćaj Zlatka Cice Kranjčara na Mirogoju, oboje u organizaciji GNK Dinamo...

Na svečanoj komemoraciji u zagrebačkom hotelu Westin govorit će Zorislav Srebrić, Miroslav Ćiro Blažević, Mirko Barišić i Cicin sin, Niko Kranjčar. Zbog strogih epidemioloških mjera komemoraciji koja počinje u 12 sati moći će prisustvovati najviše 100 ljudi.

No, svi će zainteresirani izravan prijenos moći pratiti na Dinamovu YouTube kanalu, jer komemoracija neće biti otvorena za javnost.

Osim Cicine obitelji i najbližih prijatelja tamo će biti nazočni predstavnici generacija Dinama iz 1982. i 1998. godine, NK Zagreba iz 2002. godine, hrvatske reprezentacije, ukupno stotinjak ljudi, koliko je dopušteno epidemiološkim mjerama za taj prostor, saznaje Jutarnji list.

  • +23
Zlatko Cico Kranjčar Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na komemoraciji u Westinu će biti prikazan i osmominutni film o Zlatku Kranjčaru koji priprema Ivan Blažičko.

Zlatko Cico Kranjčar počivat će na zagrebačkom Mirogoju, u Aleji velikana, uz legendarni Dinamov dvojac iz generacije 1967. - Slavena Zambatu i Krasnodara Roru, koji su preminuli krajem prošle godine. Sprovod će početi u 15 sati.

  • +5
Zlatko i Elvira Kranjčar Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Planirano je kako do groba u petak neće moći svatko, već samo obitelj, najbliži prijatelji te Kranjčarovi suigrači... Na samom ukopu neće biti govora, ali će Cicu na vječni počinak ispratiti uz najdraže mu zagrebačke popevke.

No, za očekivati je kako će se na Mirogoju ipak okupiti brojni štovatelji legendarnog Cice, navijači Dinama, ljudi koji jednostavno žele odati počast jednom od najvećih hrvatskih nogometaša u povijesti. Zato su u Gradskim grobljima za petak već počeli planirati angažman većeg broja 'covid-redara' koji će paziti pridržavaju li se prisutni epidemioloških mjera.