ROĐENDAN U BARCELONI

Povratak idile u život Ivana Rakitića: Fali mu još samo jedno!

10.03.2017 u 10:57

Bionic
Reading

Ivan Rakitić ovog petka slavi svoj 29. rođendan koji nije mogao doći u boljem trenutku: nakon što se vratio u udarnu momčad Luisa Enriquea, sudjelovao u čudu na Camp Nouu i dobio novi poboljšani ugovor Barcelone. Samo mu još fali ponovo zablistati u dresu hrvatske reprezentacije, protiv Ukrajine na Maksmiru...

Hrvatski veznjak prolazio je kroz brojne izazove ove sezone, ali čini se da ih je sve uspio svladati. Trener ga je neko vrijeme ignorirao tijekom prosinca i siječnja, a nije startao ni u onoj katastrofalnoj utakmici u Parizu, no posljednjih tjedana vratio se u udarnu momčad i sudjelovao u povijesnom preokretu protiv PSG-a, 6:1 na Camp Nouu.

Da Barcelona ozbiljno računa na Ivana Rakitića dokaz je i produljenje ugovora do 2021. godine, uz povećanje plaće i otkupnu klauzulu od 125 milijuna eura onome tko ga poželi preoteti sljedećeg ljeta.

  • +5
Ivan Rakitić Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

Iako se znalo za novi ugovor već dulje vrijeme, potvrđen je i službeno samo dan uoči 29. rođendana našeg reprezentativca pa ispada kao rođendanski poklon, što pokazuje da Barcelona pazi na detalje.

U svakom slučaju, Rakitić je posljednjih tjedana vratio idilu u svoj profesionalni dio života i fali mu još samo jedno: zablistati u dresu reprezentacije za koju je odigrao nešto slabiju posljednju utakmicu, u studenom protiv Islanda. Imat će priliku popraviti dojam za točno dva tjedna, 24. ožujka na Maksimiru, kada u izuzetno bitnom dvoboju Hrvatska i Ukrajina odlučuju o prvom mjestu u skupini koje izravno vodi na SP u Rusiju...