LUDA BORBA U JAPANU

Povijesni meč Boba Sappa; izdržao tri runde i napravio čudo – pobijedio

30.09.2018 u 11:00

Bionic
Reading

Na spektaklu Rizin 13 u Saitama Areni u Japanu Bobb Sapp je svladao debitanta u ovom sportu umirovljenog sumo borca Kintara Osunaarashi i to nakon sudačke odluke

Bio je to okršaj dvije grdosije s očigledno minimalnom fizičkom kondicijom, a Sapp je prekinuo niz od 14 poraza u MMA-u te slavio po prvi puta nakon 2010. (ne računajući kickboxing). To je i drugi puta da je odradio cijelu borbu, u prethodna 32 meča većinom je sve završavalo u prvoj rundi, a ponekad bi došao do druge. Ovoga puta izdržao je sve tri runde i pobijedio.

U prvoj rundi Egipćanin je krenuo žestoko, u tridesetak sekundi uputio je oko 50-ak udaraca u glavu i tijelo Boba Sappa i sve je upućivalo na to da će to biti još jedan brzi kraj za 'Beast', ali pritisak je stao, a zatim su do kraja runde oba borca odlučila na taktiku 'čekanja' očigledno svjesna svoje slabe fizičke kondicije.

U drugoj rundi Ousaarashi je krenuo u rušenje, ali je u padu Sapp došao u dominantnu poziciju. Amrikanac to nije mogao iskorisititi, zapravo više štete je njemu nanosio Egipćanin, jer Sapp nije imao snage da se podigne sa suparnika. Jedva mu je to uspjelo i kada je završena runda.

  • +6
Bob Sapp Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Suzana Arslani

U trećoj rundi Sapp je par puta pogodio suparnika koji je bio pred nokdaunom, ali Zvijer nije mogla pronaći dodatnu snagu da bi okončala posao. Zadnjih minutu bilo je smiješno za gledati, jer su se oba borca borila s vlastitim disanjem, a ne jedan s drugim.

Nakom meča uslijedio je zagrljaj iscrpljenih boraca., a Sapp je slavio sudačkom odlukom iako bi prema nama možda najrealniji ishod bilo neodlučeno.