BILO JE PITANJE VREMENA

Potres u KK Zadar; za katastrofalan ulazak u sezonu platio - Slovenac

23.10.2018 u 15:14

Bionic
Reading

Aleš Pipan više nije trener Zadra. Klub je sa slovenskim stručnjakom dogovorio sporazumni raskid ugovora i u potrazi je za novim trenerom prve momčadi

Slovenskom je stručnjaku presudio najgori ulazak u regionalnu sezonu u povijesti KK Zadar. Hrvatski predstavnik nikada nije bio bez pobjede nakon prva četiri kola, do ove sezone! Iskusni slovenski strateg koji se ovo ljeto vratio na klupu hrvatskog sastava platio je danak lošem otvaranju sezone i nakon samo tri mjeseca napustio zadarski klub.

Slovenskom su stručnjaku presudili loši rezultati. Dok su se dva poraza od Cedevite mogla i očekivati, premda su s vremenskim odmakom bolni vidjevši kakve partije pruža zagrebački klub, utakmice s FMP-om i Mornarom trebale su biti u potpunosti izjednačene i otvorene do samoga kraja. No, zadarska se momčad niti u jednoj nije pokazala ravnopravnim suparnikom u pravilu padajući na vlastitim greškama.

Ono što je posebno zabrinjavalo nisu toliko ni rezultati jer je jedini kiks u pravom smislu te riječi poraz u Zaboku. Iako Zagorci i nisu loša momčad, kada se izgubi utakmica u kojoj se vodi 24 razlike onda to nije kiks nego – kiksčina, piše košarkaški portal basketball.hr.

  • +7
KK Zabok - KK Zadar, košarkaško PH, 2. kolo Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Velik je utjecaj na smjenu imao vox populi, pogotovo spuštanje pripadnika Tornada u prostor gdje se održavala konferencija za medije, koju su mirno i pristojno poslušali do samoga kraja, da bi na koncu postavili pitanje koje novinari nisu: 'Hoće li Pipan dati ostavku?'

Jednako kao i novinari već su znali, ili makar naslućivali, odgovor na to pitanje. Odgovor je naravno bio – negativan, no poslužilo im je to kao dobar uvod da iskusnom Slovencu poruče da ga u Zadru – ne žele.

Novog bismo trenera trebali saznati uskoro, konferencija za medije najavljena je za 17 sati, no tko god on bio sigurno je da će trebati biti - suprotnost Pipanu.

  • +10
ABA liga, 2. kolo, Zadar - Cedevita Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL