NHL DOIGRAVANJE

Potpuni preokret Detorita; Rangersi se jedva spasili

13.05.2013 u 09:09

Bionic
Reading

Hokejaši Detroit Red Wingsa dovršili su posao protiv Anaheim Ducksa u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NHL lige. Nakon 1-3 Detroit je nanizao tri pobjede i prošao dalje

Henrik Zetterberg i Valtteri Filppula upisali su po pogodak i asistenciju u 3:2 pobjedi svoje momčadi, zanimljivo, tek prvoj u regularnom dijelu utakmice! Naime, sve tri dosadašnje pobjede Detroit je upisao nakon produžetka.

Ključni detalj dogodio se možda pred kraj prve trećine kada je Justin Abdelkader postigao pogodak za Red Wingse u situaciji s igračem manje za vodstvo 2:1, koje je u drugoj dionici Filppula udvostručio. Konačan rezultat Anaheim je postavio tri minute prije kraja preko Francoisa Beauchemina.

Valja napomenuti da je Detroit u doigravanje ušao kao tek sedma momčad Zapadne konferencije, dok je Anaheim imao drugi najbolji omjer pobjeda i poraza na Zapadu, te treći sveukupno u ligi. Recimo i da je ovo prvo ispadanje Anaheima u prvom krugu doigravanja od 2009. godine, iako je imao prednost domaćeg leda u sedmoj utakmici.

Za razliku od Detroita prolazak dalje u noći s nedjelje na ponedjeljak nisu osigurale momčadi Washingtona i Boston Bruinsa.

New York Rangersi ostali su 'živi' u seriji protiv Washington Capitalsa minimalnom pobjedom 1:0 u šestoj utakmici pred svojim navijačima. Henrik Lundqvist upisao je 27 obrana, dok je Derick Brassard bio strijelac pobjedničkog pogotka u drugoj trećini utakmice.

Odlučujuća sedma utakmica igra se u već danas (noć s ponedjeljka na utorak), a treba napomenuti da su dosada sve susrete dobivali domaćini.

Sedmu utakmici izborili su i Toronto Maple Leafsi, koji su upisali dvije vezane pobjede protiv favoriziranih Boston Bruinsa, te od zaostatka 1-3 došli do 3-3. Toronto je slavio pred svojim navijačima s 2:1 zahvaljujući pogocima kapetana Diona Phaneufa i Phila Kessela u trećoj trećini. Za Boston je 26 sekundi prije kraja samo smanjio Milan Lucic

James Reimer na vratima Toronta je odigrao veliku ulogu u pobjedi svoje momčadi obranivši čak 29 udaraca gostujućih hokejaša.

Sedma utakmica na rasporedu je već u ponedjeljak.

NHL doigravanje:

Istočna konferencija, 6. utakmice
Toronto - Boston 2:1
serija je izjednačena 3-3

NY Rangers - Washington 1:0
serija je izjednačena 3-3

Zapadna konferencija, 7. utakmica
Anaheim - Detroit 2:3
Detroit dobio seriju s 4-3