nhl liga

Panthersi šokirali Bruinse u Bostonu, Dallas nakon dva produžetka izbacio Colorado

18.05.2024 u 08:58

Bionic
Reading

Hokejaši Florida Panthersa izborili su plasman u finale doigravanja Istočne konferencije NHL lige, dok je Dallas Starsima to uspjelo na Zapadu.

Panthersi su izborili finale Istoka nakon što su u šestom susretu polufinala pobijedili Boston Bruinse 2-1 i seriju na četiri pobjede okončali rezultatom 4-2, dok će Dallas igrati u finalu Zapada nakon što je u šestom susretu nakon dva produžetaka slavio 2-1 protiv Colorado Avalanchea i polufinalnu seriju dobio, također 4-2.

Boston je u svom TD Gardenu poveo u posljednjoj minuti prve trećine golom Pavela Zacha, Florida je izjednačila sredinom druge dionice preko Antona Lundella, a pobjednički gol gostiju zabio je Gustav Forsling 90 sekundi prije kraja susreta.

"Nisam vidio da je pak ušao. Samo sam vidio kako su drugi reagirali. Bilo je nevjerojatno. Ja obično nisam tip koji postiže pobjednički gol. Lijepo je pomoći vašem timu da pobijedi, ali ja ću se držati obrane," kazao je Forsling za ESPN.

Florida će u finalu Istoka igrati protiv NY Rangersa koji su 4-2 porazili Carolinu. Prva utakmica konferencijskog finala na rasporedu je 22. svibnja u Madison Square Garden.

Na Zapadu je za sada poznat samo jedan finalist, a to je Dallas koji je  4-2 u pobjedama slavio protiv Colorada. Odlučujuću, šestu pobjedu Starsi su ostvarili u Denveru slavivši u dramatičnom susretu nakon dva produžetka 2-1.

Domaćin je poveo u šestoj minuti golom Mikke Rantanena, izjednačio je Jamie Benn u drugoj minuti posljednje trećine, a gol odluke zabio je Matt Duchene u 12. minuti drugog produžetka. Zanimljivo, Duchenea je na draftu uzeo upravo Colorado, za koji je odigrao ukupno devet sezona.

Ovo je drugo uzastopno konferencijsko finale za Starse, koji su prošle sezone izgubili od kasnijeg prvaka Stanley Cupa Vegasa. Starsi su svoj jedini naslov Stanley Cupa osvojili 1999. godine.

U finalu Zapada igrat će protiv Vancouvera ili Edmontona, a Vancouver vodi 3-2.