hoće li ga kazniti?

Potez Sergija Agüera podijelio Englesku; tijekom derbija ManCityja i Arsenala Argentinac je primio sutkinju za vrat

18.10.2020 u 09:27

Bionic
Reading

U derbiju 5. kola Engleske lige Manchester City je u subotu slavio kod kuće protiv Arsenala s 1:0.

U ne baš spektakularnoj utakmici momčad Pepa Guardiole je slavila pogotkom Raheema Sterlinga u 23. minuti kada je u mrežu pospremio odbijenu loptu nakon udarca Fodena.

Guardiola je u ovoj utakmici igrao u neobičnoj formaciji 4-2-4, a Arsenal je bio blizu gola u nekoliko navrata, ali je sjajno reagirao golman Citya Ederson na šuteve Bukayo Sake i Pierre-Emerick Aubameyanga.

I umjesto da Guardiola slavi zbog pobjede protiv neugodnog suparnika, u probleme ga je doveo 32-godišnji napadač Sergio Agüero, koji je krajem prvog poluvremena rukom za vrat primio sutkinju Sian Massey.

Nije to bilo ništa vulgarno, a prema našem dojmu ni prijeteće, no ipak suca, odnosno sutkinju nije smio ni taknuti.

I zato su po engleskim medijima krenule špekulacije, hoće li i koliko Agüero biti kažnjen.

'Ljudi, ne pretjeruje. Sergio je najpristojnija osoba koju sam ikad upoznao, tražite probleme u drugim situacijama, a ne u ovoj', pokušao je obraniti svog igrača Pep Guardiola.

Kako je izgledao taj 'dodir' Agüera i sutkinje Massey pogledajte OVDJE.

Ian Wright, bivši igrač Arsenala, a trenutno komentator BBC-jevog programa rekao je da je zbog ovog poteza Agüero trebao biti isključen odmah, dok je Chris Foy, bivši premier-ligaški sudac, konstatirao kako Argentinac nije trebao biti kažnjen.

'Sve dok se to radi pristojno, a ne na agresivan ili svađalački način, nema potrebe da sudac djeluje. Pravila kažu da nije neobično da igrači dolaze u kontakt sa sucima'.