ne ide u Sydney

Potez Novaka Đokovića koji je mnoge zbunio; nije ozlijeđen, ali ipak neće igrati za reprezentaciju Srbije u ATP kupu

29.12.2021 u 11:47

Bionic
Reading

Novak Đoković, koji je sedmi put izabran za najboljeg sportaša Balkana u izboru Bugarske novinske agencije (BTA), ipak se povukao iz srpske reprezentacije koja će nastupiti u ATP kupu u Sydneyju od 1. do 9. siječnja

Tu vijest, da Novak Đoković neće igrati za Srbiju, objavili su organizatori ovog momčadskog natjecanja na kojem sudjeluje 16 ekipa podijeljenih u četiri skupine. U prvi tren mnogi su ostali zbunjeni jer Đoković nije ozlijeđen, ali zna se što je vrlo vjerojatno glavni razlog.

Naime Novak Đoković još nije otkrio je li cijepljen protiv covida-19, a što je obavezno za sve tenisače i tenisačice koji će nastupiti u u ATP kupu te nakon toga na Australian Openu.

To znači da će Srbiju predvoditi 33. tenisač svijeta Dušan Lajović, a u sastavu će biti i Filip Krajinović, Nikola Ćaćić te Matej Sabanov.

Srbija je u skupini s Norveškom, Čileom i Španjolskom, a samo pobjednici skupina izborit će polufinale. Srbija je 2020. godine bila pobjednik prvog izdanja ATP kupa, a 2021. godine slavila je Rusija.

LAUREATI

Đoković sedmi put sportaš Balkana, braća Sinković osmi

Prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković sedmi put izabran je za najboljeg sportaša Balkana u izboru Bugarske novinske agencije (BTA) u kojemu je sudjelovalo 10 nacionalnih agencija iz regije, među kojima je i Hina.

Đoković, koji je osvajao ovu nagradu pet puta zaredom od 2011. do 2015. te 2019., u 48. izboru BTA-e osvojio je 83 boda, 27 više od drugoplasiranog grčkog košarkaša Giannisa Antetokounmpa, a 35 od trećeg, grčkog atletičara Miltiadisa Tentogloua.

Ove godine Đoković je osvojio tri grand slam naslova, Australian Open, Roland Garros i Wimbledon, a na US Openu izgubio je u finalu.

Antetokounmpo je vodio Milwaukee Buckse do naslova NBA prvaka te je bio najkorisniji igrač final, dok je Tentoglou osvojio naslov olimpijskog pobjednika u skoku u dalj te je europski dvoranski prvak u toj disciplini.
Od hrvatskih sportaša najbolje plasirani su veslači Martin i Valent Sinković, olimpijski pobjednici u dvojcu, koji su zauzeli osmo mjesto s 22 boda.
 
 
REDOSLIJED:
 1. Novak Đoković (Srbija-tenis)                               83
 2. Giannis Antetokounmpo (Grčka-košarka)                      56
 3. Miltiadis Tentoglou (Grčka-atletika)                       48
 4. Distria Krasniqi (Kosovo-džudo)                            32
 5. Jovana Preković (Srbija-karate)                            30
 6. Ivet Goranova (Bugarska-karate)                            26
 7. Biljana Dudova (Bugarska-hrvanje)                          23
 8. Martin i Valent Sinković (Hrvatska-veslanje)               22
 9. Mete Gazoz (Turska-streličarstvo)                          21
10. Nicoleta-Ancuta Bodnar i Simona Radis (Rumunjska-veslanje) 20