ORGANIZATORI NA MUKAMA

Prijeti li Australian Openu katastrofa? Otkazao prošlogodišnji finalist, Đoković i dalje tajnovit, broj zaraženih tenisačica i tenisača sve veći...

28.12.2021 u 11:04

Bionic
Reading

Austrijski tenisač Dominic Thiem (28) odustao je od nastupa na Australian Openu zbog ozljede zgloba, objavio je na društvenim mrežama

Thiem već duže vrijeme ima problema s ozljedom zgloba, a nije igrao otkako se ozlijedio na Mallorca Openu u lipnju.

'Nažalost, ove godne neću igrati na Australian Openu u Melbourneu, u gradu kojeg volim i uz koji me vežu sjajne uspomene. Sezonu ću početi koncem siječnja na Cordoba Openu u Argentini', poručio je bivši treći tenisač svijeta.

Thiem je u karijeri osvojio 17 turnira, pri čemu i US Open prošle godine.

Na Australian Openu je najdalje dogurao prošle godine, kada je u finalu izgubio od Novaka Đokovića.

Veliki je ovo udarac za organizatore koji inzistiraju na tome da pravo nastupa na turniru imaju samo cijepljeni igrači. To pod znak pitanja dovodi nastup najboljeg tenisača današnjice Novaka Đokovića. On i dalje ne objavljuje je li cijepljen ili nije te svojom tajnovitošću dovodi organizatore do ludila.

Đoković je već otkazao nastup na ATP Cupu u Sydneyju, a otkaže li i Australian Open, ovaj će Grand Slam turnir imati prilično krnje izdanje, tim prije jer se broj zaraženih igrača i igračica s ekshibicijskog turnira u Abu Dhabiju stalno povećava.

Zaraženi su Andrej Rubljov, Rafael Nadal, Denis Shapovalov, olimpijska pobjednica, Švicarka Belinda Benci i Tunižanka Ons Jabeur.