FAIR PLAY NA DJELU

Potez koji je oduševio cijelu Ameriku: Vrijedno čak i bračnih ponuda!

12.12.2017 u 14:35

Bionic
Reading

Američka srednjoškolka Ariana Luterman proslavila se ovog vikenda u Dallasu kada je na maratonu odlučila unijeti u cilj vodeću Chandler Self koja je kolabirala u posljednjim metrima...

Amerika je svjedočila jednom od najljepših sportskih poteza viđenih ove godine. Naime, 17-godišnja srednjoškolka Ariana Luterman unijela je u cilj vodeću Chandler Self koja je počela kolabirati.

Dogodilo se to u posljednjim metrima maratona u Dallasu, a iako su joj noge potpuno otkazale, Self je ipak neko uspjela proći ciljem i trijumfirati.

'Noge su mi otkazale i na kraju više nisam bila svjesna što se događa,' priznala je 32-godišnja psihijatrica koja je poslije dobivene liječničke pomoći pokušala saznati je li pobijedila ili nije.

No, Luterman je u SAD-u postala prava zvijezda, a priznaje čak je dobivala i bračne ponude nakon što je unijela protivnicu u cilj.

'Sretna sam što sam se našla u toj poziciji i iskreno mislim da bi svatko to napravio iz moje ekipe,' izjavila je Ariana koja ipak nije bila izravna konkurencija Self, jer je trčala kao dio školske štafete koja se sastojala od 13 članova.

Organizatori su odlučili priznati pobjedu Chandler Self.

'Zabranjeno je primiti pomoć sa strane, ali kad su u pitanju drugi natjecatelji, to je siva zona,' objasnio je direktor utrke Marcus Grunewald.