U ČAST FRANJI MIHALIĆU

Grdenić i Bjeljac pobjednici 17. izdanja tradicionalne utrke Voloderska jesen

11.09.2017 u 16:10

Bionic
Reading

Hrvatski atletski reprezentativci Goran Grdenić i Bojana Bjeljac pobjednici su 17. izdanja tradicionalne cestovne utrke 'Voloderska jesen – Franjo Mihalić', trčane ove nedjelje od Kutine do Volodera...

Ljubitelji trčanja u Moslavini ponovno su došli na svoje ove nedjelje. Po ugodnom vremenu ukupno 170 natjecatelja nastupilo je na 15 kilometara dugačkoj utrci koja je startala na glavnom Trgu u Kutini, a završila u središtu Volodera.

Nakon mađarske dominacije prošle godine ovaj je put utrka dobila hrvatskog pobjednika u muškoj konkurenciji. Goran Grdenić istrčao je stazu za 50 minuta i 5 sekundi što je bilo dovoljno za trijumf. Član AK Velike Gorice prošao je ciljem s nešto manje od minute prednosti ispred Mađara Tamasa Nagyja, dok je treći bio član AK Dubrovnik Ante Živković.

U konkurenciji atletičarki članica AK Dinamo Zrinjevac Bojana Bjeljac obranila je prošlogodišnju titulu, pretrčavši stazu za 55 minuta i 41 sekundu. Rekorderka staze i sudionica nedavnog SP-a u Londonu bila je nedostižna za konkurenciju, dok je druga bila predstavnica domaćeg kluba Moslavina u pokretu Tanja Samardžić, a Dubravki Mesec iz AK Maksimir pripalo je treće mjesto.

Pobjedu u momčadskoj konkurenciji kod trkača je odnio AK Maksimir, a kod trkačica domaća Moslavina u pokretu.

Organizatori utrke Udruga Vinko i Atletski klub Moslavina u pokretu bili su zadovoljni svime što je utrka ponudila, a posebno rezultatskim aspektom.

'Nastupio je respektabilan broj trkača za grad naše veličine, a utrka je službeno verificirana od strane Hrvatskog atletskog saveza. Ovom prilikom zahvaljujem gradovima Kutini, Popovači i Zagrebu te Sisačko moslavačkoj županiji kao pokroviteljima utrke kao i svim sponzorima,' izjavio je zadovoljni direktor utrke Danijel Kepe.

Kao i prošle godine, cijeli događaj uljepšao je dolazak Vladimira Mihalića, sina Franje Mihalića, našeg čuvenog srebrnog trkačkog olimpijca rođenog u Velikoj Ludini, a u čiju se čast utrka i održava. Nazočio joj je i najbolji trkač bivše Jugoslavije sedamdesetih godina Dane Korica, što je dalo dodatnu težinu dodjeli nagrada pobjednicima...