SPLITSKA SAPUNICA

Poplava grafita na temu Hajduka

23.08.2009 u 11:14

Bionic
Reading

Posljednjih dana po čitavom Splitu se može uočiti poplava grafita koji komentiraju trenutačnu turbulentnu situaciju u klubu. Osim loših sportskih rezultata, klub je ovih dana suočen s preustrojem upravnih struktura, epilogom priče oko Starog placa i općim nezadovoljstvom navijača

Refleksija svega toga su i novi grafiti po gradu. Riječ je o velikom broju natpisa, pisanih uglavnom u epskom desetercu iz kojih se dade iščitati opće nezadovoljstvo i očaj navijača zbog aktualne situacije u klubu. Uglavnom je riječ o polupismenim nemaštovitim porukama o beskrajnoj ljubavi prema klubu i otvorenim prijetnjama rukovodstvu kluba zbog loših rezultata.
Iz te gomile, danas izdvajamo ovaj duhoviti s porukom Jaki Andabaki, najkrupnijem dioničaru splitskog prvoligaša.

Hoće li nezadovoljstvo Torcide imati kakvog utjecaja na budućnost kluba koja će se rješavati ovih dana, ostaje za vidjeti. Za sada se oni zadovoljavaju izražavanjem na jedinom preostalom demokratskom prostoru u gradu, po splitskim zidovima. Nakon današnje izuzetno važne, možda i ključne utakmice i debija novog trenera Edoarda Reje protiv Rijeke, sve će biti puno jasnije.

Eventualni neuspjeh sigurno će biti signal za eskalaciju nezadovoljstva i nastupit će teški dani za Željka Keruma, Joška Svagušu i Jaku Andabaku, nove gazde u Hajduku. Grafite možda piše zaluđeni pomladak Torcide, ali oni samo otvoreno reflektiraju što navijački korpus misli.

S obzirom na bizarnu situaciju u kojoj je u Splitu nogomet i Hajduk od najvažnije sporedne stvari postao najvažnija glavna stvar, sve navedeno će itekako imati utjecaja na život grada u kojem su trenutačno dvije najvažnije funkcije gradonačelnika i čelnika nogometnog kluba objedinjene u osobi Željka Keruma. A što se tiče večerašnje utakmice i same nogometne vještine, tko to više uopće gleda.