KAKVA ŠTETA!

Ponajbolji napadač svijeta zbog ozljede je ostao bez Svjetskog prvenstva i Lige prvaka, ali naslov prvaka Njemačke je i dalje dohvatljiv

26.11.2021 u 15:31

Bionic
Reading

Ponajbolji svjetski napadač, norveški nogometni reprezentativac Erling Haaland, spreman je za povratak na teren nakon što je izbivao pet tjedana zbog ozljede butnog mišića i bit će s momčadi Borussije Dortmund na gostovanju u Wolfsburgu

Potvrdio je to u petak trener drugoplasirane momčadi njemačke Bundeslige Marco Rose.

'Erling će biti u autobusu s nama. U posljednjih nekoliko dana je pokazao vidan napredak. Dobro se osjeća, ali najviše što možete očekivati je njegov kratkotrajan boravak na terenu', najavio je Rose.

Haaland je posljednji nastup imao 19. listopada u porazu Borussije na gostovanju kod Ajaxa (0:4). Do tada je u šest nastupa u Bundesligi postigao devet pogodaka te jedan u Ligi prvaka. Bez Norvežanina u sastavu Borussia je doživjela još dva poraza u Ligi prvaka, dok je u domaćem prvenstvu ostvarila tri pobjede uz jedan poraz.

Stoga je oprez s Haalandovim povratkom razumljiv, pogotovo kad je pred Borussijom derbi na Signal Iduna Parku 4. prosinca, kad bi se Norvežanin mogao naći i u udarnoj postavi. 

'U Wolfsburg putuje s mogućnošću da dobije nekoliko minuta, a ako i sljedeći tjedan prođe dobro, naravno da će biti spreman za igru', rekao je Rose koji u Wolfsburgu neće moći računati na ozlijeđenog engleskog reprezentativca Judea Bellinghama, a upitan je i nastup Raphaela Guerreira.

Prije subotnjeg nastavka prvenstva Borussia za vodećim Bayernom zaostaje samo jedan bod i Haalandov povratak je najbolja moguća vijest za momčad i navijače "žuto-crnih". 

Borussia je u Ligi prvaka izgubila izglede za plasman u nokaut fazu, ali će nastaviti natjecanje u Europskoj ligi.

Haalandovim izostankom posebno je bila pogođena reprezentacija Norveške, koja je posljednje četiri utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. odigrala bez svog najboljeg igrača i s jednom pobjedom, dva neodlučena ishoda i porazom ostala bez plasmana na završni turnir.