MINI SLUČAJ LETICA

Pomutnja u Hajduku; ostaju bez najboljeg igrača uoči utakmice kojom mogu spasiti sezonu!?

18.05.2018 u 10:24

Bionic
Reading

Uoči posljednjeg kola HT Prve lige protiv Rijeke (subota 17.00, Arenasport 3) te finala Kupa 23. svibnja protiv Dinama, splitski Hajduk doživio je novi udarac. Nadareni vratar Karlo Letica zbog ozljede koljena sigurno neće braniti u jadranskom derbiju, a zasad nije poznato hoće li se oporaviti do finalne kup utakmice

Turbulentna sezona, u kojoj Hajduk nije iskoristio pad forme Dinama i gubitak velikog broja bodova, završit će subotnjim derbijem u gostima protiv Rijeke. No, dva kola prije kraja poznato je kako je novi prvak Dinamo, usprkos porazima od Lokomotive i Rudeša nakon kojih je bez posla ostao trener Nikola Jurčević.

Kada je Hajduk u pitanju oni su svoju priliku da osvoje naslov propustili u splitskom derbiju u kojem su poraženi upravo od Dinama. No, kako god se okrene najveći dobitak za Hajduk svakako je 20-godišnji Omišanin Karlo Letica za kojeg na Poljud već stižu milijunske ponude, a nije tajna kako je za njega interes pokazao i veliki Real Madrid.

No, podatak kako 201 cm visoki Omišanin Karlo Letica još nema profesionalni ugovor s Hajdukom dovoljno govori koliko su čelnici kluba vjerovali u njega i s pravom se postavlja pitanje zašto tako nadaren vratar, koji je ove sezone oduševio svojim obranama i vještinama u kaznenom prostoru, još uvijek ima stipendijski ugovor koji službeno istječe u ljeto 2019. godine?

Ozljeda koljena, koju je na utakmici protiv Osijeka zadobio Letica (propust je napravljen što je nastavio braniti i time pogoršao ozljedu, op.a.), kasnije je magnetskom rezonancom pokazala kako je ipak vrlo ozbiljna. Stoga zasad nije sigurno hoće li u Vinkovcima u finalnoj utakmici hrvatskog kupa, 23. svibnja protiv Dinama koji će voditi novi trener Nenad Bjelica, braniti pričuvni vratar Dante Stipica ili će se ipak uspjeti oporaviti Letica. Jasno je kako bi osvajanjem Kupa Hajduk spasio sezonu, a trener Željko Kopić dodatno bi učvrstio svoju poziciju.

Stoga je logično kako je u hajduku zavladala pomutnja jer u ovom trenutku nemaju nikakve informacije hoće li njihov najbolji i najvažniji igrač Karlo Letica moći igrati. Scenarij u kojem Letica svojim obranama odvodi hajduk do trofeja te nakon toga u više milijunskom transferu odlazi u neki bogati klub kao što su spomenuti Real ili Manchester United i Newcastle United te nakon toga i na Svjetsko prvenstvo kao jedan od pričuvnih hrvatskih vratara – itekako je realan. Ali mora se puno toga poklopiti…

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 35. kolo, HNK Hajduk - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL