SUKOB NA BRINJU

Policija pucala u zrak, jedan BBB u borbi za život

23.08.2009 u 18:32

Bionic
Reading

Nažalost, nismo dugo čekali na novi sukob dviju najvećih hrvatskih navijačkih skupina. Navijači Hajduka i Dinama, Torcida i Bad Blue Boysi, sukobili su se na Ininoj postaji Brinje oko 16.30 sati, a policija je morala pucnjevima u zrak razdvojiti sukobljene. Zbog udarca u glavu jedan pripadnik BBB-a je u životnoj opasnosti te je, nakon pregleda u Općoj bolnici u Ogulinu, prebačen u bolnicu na Sušaku gdje bi ga trebali operirati tijekom noći

Bio je to prizor koji će sasvim sigurno ostati dugo u sjećanju brojnim turistima koji su se vraćali kući. Stotinjak pripadnika Torcide i Bad Blue Boysa zaustavilo je promet na državnoj autocesti A1 kod benzinske postaje Brinje i počelo se tući. Prema informacijama iz PU ličko-senjske, njihovi su djelatnici morali pucati u zrak kako bi rastavili sukobljene, a epilog je više privedenih s obje strane.

Tijekom večeri iz PU su obavijestili da su tri navijača, pripadnika BBB-a, hospitalizirana u Općoj bolnici u Ogulinu. Jedan je u životnoj opasnosti jer je dobio udarce u glavu te mu je nagnječen mozak.

'Pacijent je kod nas kompletno obrađen te je u dogovoru s kolegama na neurokirurgiji u riječkoj bolnici odlučeno da ga prebacimo k njima na operaciju. Zadobio je otvoreni prijelom lubanje u predjelu čeone kosti i istina je da je riječ o teškim tjelesnim ozljedama, ali vjerujem u pozitivan ishod cijele operacije', rekao je za tportal dežurni kirurg ogulinske bolnice dr. Zlatko Grbačić i dodao da je riječ o 26-godišnjaku. 

Preostala dvojica prošla su kudikamo bolje te su već puštena kućama. Glasnogovornica PU ličko-senjske kaže da se još uvijek utvrđuju okolnosti cijelog slučaja. Sumnja se da je do ozljeđivanja došlo bejzbolskom palicom koju su vidjeli neki svjedoci, a koja je dovoljno čvrsta da napravi takvu ozljedu. Ipak, dok ne završi krim-obrada, neće se znati uzrok ozljede.

Torcida je putovala u Rijeku, dok su Bad Blue Boysi išli prema Zadru.

'Provodimo koordiniranu akciju privođenja izgrednika sa susjednim policijskim upravama jer su neki navijači pobjegli', rekao je za Jutarnji list načelnik PU ličko-senjske Željko Jurković.