na prekretnici

Pojavila se nova kombinacija vezana za prodaju Dinamove zvijezde Danija Olma; evo zašto bi ovaj scenarij bio najpametniji

22.01.2020 u 10:13

Bionic
Reading

Dinamovi nogometaši u Rovinju odrađuju zimske pripreme uoči nastavka sezone, a čelnici kluba osluškuju događaje na nogometnoj 'tržnici' te iščekuju hoće li im netko ponuditi željeni iznos za 21-godišnjeg Španjolca Danija Olma

Dinamov veznjak i španjolski reprezentativac, 21-godišnji Dani Olmo, s momčadi je u Rovinju i priprema se za proljetni dio sezone. No, još uvijek je nezivjesno, hoće li ovaj sjajni mladi nogometaš, koji je s Dinamom prošle sezone izborio tzv. europsko proljeće, a ove s 'modrima' igrao i zapaženu ulogu u Ligi prvaka, ostati u Maksimiru?

Naime, svakodnevno se piše o interesu velikih klubova, počev od Barcelone, Juventusa, zatim dortmundske Borussije, Manchester Cityja, Ajaxa, RB Leipziga...

Među klubovima koji su se spominjali posljednjih dana je i talijanski AC Milan te engleski Wolverhampton. Englezi su čak navodno ponudili 30 milijuna eura plus određene bonuse u budućnosti. No, kako se čini, taj klub ipak nije toliki izazov za Olma, pa je trenutno ova ponuda stavljena na čekanje.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Ove srijede po pitanju Olmova transfera opet se oglasio Gianluca Di Marzio, talijanski novinar koji je izuzetno dobro informiran, posebice kada su nogometni transferi u pitanju. I ponovio je priču o interesu AC Milana, koji je spreman svoju ponudu povećati sa 16 na 20 milijuna eura. Uz važan dodatak, kako bi se taj transfer realizirao tek u ljetnom prijelaznom roku. No, nije nemoguće da čelnici Milana prodaju neke igrače i tako do kraja siječnja nabave novac potreban za Olma o čemu pišu i talijanski mediji. Tako Gazzetta piše da kupovina Olma zapravo ovisi o odlasku Španjolca Susa iz kluba kojeg čelnici Milana pokušavaju prodati.

Prema tome, nije nemoguće da Olmo do kraja sezone ostane u Dinamu, spreman dočeka pripreme za Europsko prvenstvo i tek onda krene u promjenu sredine. Takav rasplet ima logike, a povijest je pokazala kako se u ljetnom prilaznom roku postiže veća cijena transfera. U ljeti su padali i apsolutni rekordi...

Dakle, što se njegove budućnosti tiče, takav bi scenarij bio i najpametniji, jer zna se da se u zimskom prijelaznom roku ne rade veliki transferi, već samo u momčadima u kojima je došlo do ozljeda ili koje su u očajničkoj situaciji i traže rješenja 'preko noći'. A za hvatanje forme, a znamo da Olmo ima ambicije igrati i na Euru te potom te na Olimpijskim igrama, sigurni smo da mu je pametnije ostati u već poznatoj sredini, uz odličnog trenera.

S druge strane, postoji i razmišljanje da u Dinamu žele 'pod hitno' prodati Španjolca, jer zna se da mu ugovor ističe u ljeto 2021. godine te da nema namjeru potpisivati novi, što bi u budućnosti moglo i rušiti cijenu.

Prema tome, čini se da će se do kraja prijelaznog roka voditi puno polemika oko njegova odlaska ili ostanka u Maksimiru, s time da ipak glavnu riječ imaju zainteresirani klubovi i njihova spremnost da izdvoje novac kojeg su u Dinamu zacrtali.