NEOBRANJIVO

Pogledajte precizni Beckhamov 'projektil'

15.04.2012 u 12:45

Bionic
Reading

U subotu su odigrana četiri dvoboja osnovnog dijela sjeverno-američke MLS lige. Do tek druge pobjede u petoj utakmici, a nakon triju poraza, došli su prvaci, nogometaši LA Galaxyja

Treći uzastopni poraz zaprijetio im je nakon što su gosti, Portland Timbersi, u Carson Cityju poveli 1-0 pogotkom škotskog napadača Krisa Boyda u 23. minuti. Landon Donovan uspio je ipak izjednačiti minutu prije kraja prvog poluvremena, da bi Brazilac Juninho sastav Brucea Arene u vodstvo doveo u 83. minuti.

Prvi svoj pogodak u sezoni, i prvi od desetog srpnja prošle godine, zabio je David Beckham u prvoj minuti sudačke nadoknade. Sjajnim je udarcem s 25 metara pogodio sami gornji kut gostujućeg vratara, premda je udarcu prethodilo diletantsko primanje lopte.

'Nisam zabio gol godinama,' rekao je u šali uskoro 37-godišnji Englez po svršetku utakmice dodavši:

'Očajno sam primio loptu, ali me baš ta činjenica dovela u priliku za idealan udarac.

Nakon što je u prethodnim trima nastupima zabio ukupno sedam golova dovevši New York Red Bullse do triju pobjeda, Thierry Henry u subotu nije zabio u domaćem ogledu protiv San Jose Earthquakesa.

Završilo je 2-2, a Francuz je asistirao za pogodak suigraču u napadu Keithu Cooperu. S Cooperom 34-godišnjak dijeli prvo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca nakon šest odigranih utakmica: obojica su postigli sedam golova.

Također, s pet dodavanja za gol. Henry drži prvo mjesto najboljih asistenata skupa s Amerikancem Grahamom Zusijem, 25-godišnjim veznjakom najbolje momčadi lige u ovom trenutku sa svih šest pobjeda, Sporting Kansas Cityja.

Beckhamova golčina

MLS liga, subota:
New York RB – San Jose 2-2
Dallas – Montreal 2-1
Sporting KC – Real Salt Lake 1-0
LA Galaxy – Portland 3-1