SUDAC SVE UPROPASTIO

Pogledajte, Ana je već bila zlatna. I onda šok...

19.07.2013 u 14:13

Bionic
Reading

Ana Zaninović je osvojila i već primila svjetsko srebro u taekwondou, ali priča sa finalne borbe u Meksiku još će dugo biti svježa. Hrvatski savez uložio je žalbu na teško shvatljivu odluku suca koji je Ani doslovno oteo zlatnu medalju

Ana Zaninović je osvojila svjetsko srebro, ali ta je medalja jednostavno morala biti sjajnijeg odsjaja. Već je završio dvoboj u kojemu je Ana svladala protivnicu iz Južne Koreje i Spluićanka se počela veseliti penjanju na svjetski tron.

No, tada je sudac odlučio sebe staviti u prvi plan i vratio je Anu na tatami te joj dao kazneni bod čime je postavljen rezultat 6:6. Emotivno ispražnjena Ana nije uspjela osvojiti zlatni bod i uskoro je bila prisiljena slušati korejsku himnu umjesto zaslužene Lijepe naše. HTV-ova snimka pokazuje da je u trenutku kada je Ana slavila naslov meč službeno bio završen, a savez je podnio službenu žalbu ali ne očekuje da će se išta promijeniti.


'Emocije su, naravno, podijeljene. S jedne strane svjetsko srebro je sjajan rezultat i sportaš uvijek treba gledati na stvari ispred sebe, ali žal za zlatom ostaje. Osvojila sam taj zadnji bod, vidjela da vrijeme istječe i počela slaviti kad mi je sudac dosudio opomenu. Meni je najmanje jasno zašto... Napravila sam taj bočni udarac, odradila posljednjih par sekundi prema nazad, i kad je sudac rekao 'kali' i ja sam počela slaviti. Onda me kaznio,' prepričava za HTV oštećena Ana čiji je izraz lica nakon izgubljenog zlata rekao sve.

Tako je za sada ostala na jednom svjetskom zlatu, a ona i blizanka Lucija s dvije su nove medalje (Lucija je osvojila broncu) nastavile rijetko viđenu žetvu medalja u hrvatskim okvirima.