prvo sučeljavanje

Pogled koji ledi krv u žilama! Tyson i Paul susreli su se prvi put oči u oči

15.05.2024 u 11:25

Bionic
Reading

Odrađena je prva konferencija prije kontroverznog meča koji nas očekuje ovog ljeta

Nadolazeći okršaj između youtubera Jakea Paula i bivšeg apsolutnog teškaškog prvaka Mikea Tysona službeno je zakazan za subotu 20. srpnja na AT&T stadionu u Arlingtonu u Teksasu.

Ovaj dugo iščekivani meč bit će profesionalni susret. U glavnom programu, prvakinja super lake kategorije, Katie Taylor, ponovno će se susresti s prvakinjom perolake kategorije, Amandom Serrano.

Čovjek koji je jednom izjavio 'Izvadit ću mu srce' nije bio tako eksplicitan na jučerašnjoj press konferenciji, ali je ipak zadržao prijeteći ton. Mike Tyson, prilično smiren, priznao je da voli Jakea Paula kao osobu, ali istaknuo je da to neće spriječiti oštre udarce u ringu.

"Jake mi se stvarno sviđa", rekao je Tyson na press konferenciji u New Yorku.

"Ali kad je u ringu, mora se boriti kao da mu o životu ovisi. Jer hoće."

Ova izjava je izazvala nekoliko uzdaha iz publike, ali Jake Paul nije pokazao znakove nelagode pred najiskusnijim protivnikom s kojim se suočio tijekom svoje mlade boksačke karijere.

Paul je pohvalio Tysona zbog njegove predanosti organizaciji ovog meča. Zapravo, tvrdi da je upravo Tyson inzistirao na promjeni iz egzibicijskog u profesionalni meč, kako bi rezultat mogao biti upisan u njihove profesionalne omjere.

Najbolje trenutke sa konferencije možete pogledati OVDJE.

  • +4
Mike Tyson i Jake Paul konferencija Izvor: EPA / Autor: Peter Foley

Naime, YouTube senzacija Jake Paul, već se suočio sa nekoliko legenda borilačkih sportova. Imena poput: Andersona Silve koji je ostvario nestvarnu karijeru u MMA-u, bivši prvak srednje kategorije u UFC-u, Tyron Woodley u dva navrata, kao i 'krvnik' Conora McGregora, Nate Diaz samo su neka od imena sa kojima se Paul okušao u ringu. Problem je uvijek isti, sve su to borci koji su daleko van svog vrhunca i koji su već u godinama.

Jedini poraz doživio je protiv polu brata Tysona Furyja, Tommyja Furyja koji ga je sa lakoćom nadboksao.

Podsjećamo, Mike Tyson je kao profesionalac posljednji puta nastupio 2005. godine kada je izgubio od Kevina McBridea. 2020. je odradio egzibicijski meč protiv Roya Jonesa Jr-a, ali bit će uisitnu tužno nakon svih tih imena vidjeti eventualni poraz od Jakea Paula u njegovom rezimeu.