odlučili su

Pobuna u svlačionici Barcelone; igrači su izabrali kapetana za novu sezonu, učinili su suprotno od onog što se od njih tražilo

12.09.2020 u 15:24

Bionic
Reading

Nitko se više ne usudi komentirati sve što se posljednjih tjedana događalo ili se još uvijek događa u redovima Barcelone. Pokušaj odlaska Lea Messija, rat s klupskim čelnicima, pa potom i potpuni neposluh igrača prema novom treneru Ronaldu Koemanu... Bilo je tu svega i svačega, ali kulminacija se dogodila ovog vikenda, a španjolski mediji navode kako je to očit primjer pobune

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu neće se još dugo zadržati na toj poziciji, izbori za novog raspisani su za ožujak sljedeće godine i on sigurno odlazi. No, do tada je Bartomeu i dalje 'bog i batina' na Nou Campu, bez obzira na to što drugi mislili o tome. Istina je da ima jake i utjecajne protivnike koji mu cijelo vrijeme stvaraju probleme, no do sada je sve pokušaje pobuna uspješno rješavao.

Ali, čini se kako se posljednja pobuna protiv predsjednika sve brže širi klubom, a sada su mu leđa okrenuli i igrači. Nitko nije bio sretan u danima kad su Leo Messi i Bartomeu ratovali, padale su teške riječi, bilo je i 'nedozvoljenih udaraca', a na kraju se Messi ipak morao vratiti u momčad.

No, Bartomeu je na njegovom primjeru želio pokazati koliko je još jak te je, barem tako tvrde pojedini španjolski mediji, pritiskao ostale igrače Barcelone da Messiju u novoj sezoni uskrate kapetansku traku koju je ovaj nosio posljednjih nekoliko godina.

Navodno je Bartomeu u nekoliko navrata razgovarao s najutjecajnijim igračima, starosjediocima u svlačionici Barcelone kao što su Gerard Pique, Sergio Busquets i Sergi Robredo. Tražio je da oni kao dokapetani pritisnu ostatak igrača da ne izaberu Lea Messija za kapetana.

Jasno, Bartomeu je tako želio poniziti Messija i osvetiti mu se za sve probleme koje mu je uzrokovao pokušajem odlaska s Nou Campa. Svi su bili uvjereni kako će svlačionica prihvatiti predsjednikove želje, a on je navodno i izričito zatražio da ignoriraju Messija u izboru za kapetana. Zašto ne? Pa on na kraju sezone ionako odlazi iz kluba...

A onda je u subotu nakon jutarnjeg treninga uslijedio totalni šok. Za predsjednika Bartomeua posebno. Dakle, igrači gotovo jednoglasno odlučili kako je Leo Messi prvi izbor za kapetana, a nakon njega slijede Gerard Pique, Sergio Busquets i Sergi Roberto. Jasno, svi oni imaju najduži staž i najbliži su 'vladajučim strukturama' u klubu od svih ostalih igrača u momčadi.

Kako bi dodatno utrljali sol na ranu predsjednika Bartomeua, dečki su na društvenim mrežama odmah i objavili radosnu vijest te 'puknuli' i prigodnu fotku. Neka se zna tko je tko u Barceloni!

Messi se zahvalio suigračima na povjerenju i sada nasmijan čeka novu sezonu. Ovo je njegova velika pobjeda, mrski predsjednik Bartomeu poražen je do nogu i čeka se njegova reakcija. Ovo ne može dobro završiti...