EUROLIGA

Pobjede Mladosti i Juga, poraz Šibenika

28.02.2009 u 19:48

Bionic
Reading

U utakmici 5. kola Eurolige vaterpolisti Mladosti pobijedili su Barcelonetu sa 10:9 (3:2, 2:4, 2:1, 3:2). U Dubrovniku su se 'jugaši' poigrali s igračima ruskog Šturma, a konačnih 16:5 (4:2, 5:0, 6:1, 1:2) dovoljno govori o razlici u kvaliteti. Nažalost, vaterpolisti Šibenika u Grčkoj nisu bili uspješni

Vaterpolisti Mladosti produžili su nadu za osvajanje jednog od prva dva mjesta koja vode u četvrtfinale Eurolige nakon teške pobjede nad Barcelonetom s kojom su prvom susretu igrali neodlučeno (7:7). Nakon pet kola Mladost je druga na ljestvici s osam bodova.

I večeras je bilo vrlo teško na bazenu Mladosti, a iskusni gosti su odolijevali sve do posljednje četvrtine u koju se ušlo s rezultatom 7:7. Tada je ipak do izražaja došla veća kvaliteta igrača Mladosti koji su zahvaljujući pogocima Muslima, Frankovića i Burića poveli s tri gola razlike, ali su se uporni Španjolci umalo opet vratili u igru.

Mladost je ipak zasluženo slavila zahvaljujući i izvrsnom vrataru Josipu Paviću koji je imap 10 obrana.

U posljednjem 6. kolu, 21. ožujka, Mladost gostuje u Budvi, gdje ih očekuje Budvanska rivijera koju su u Zagrebu tijesno pobijedili sa 7:6.

MLADOST: Pavić, Jurin, Burić 3, Lončar 1, Vrdoljak, Paškvalin, Franković 2, Herceg, Antonijević, Karač 1, Muslim 2, Hinić 1, Buljubašić

BARCELONETA: V. Garcia, Minguez, Martin 2, Trbojević, Espanol 1, Minguell 1, Ivović, Delgado, Valles, Perrone 3, Fernandez, J. Garcia 2 (2), Lozez

PETERCI: Mladost -, Barceloneta 2 (2)
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 9 (4), Barceloneta 6 (4)

Vaterpolisti Juga plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u Dubrovniku svladali ruski Šturm sa visokih 16:5. Utakmica je praktički bila završena već u drugoj četvrtini, koju su Dubrovčani dobili sa 5:0 i riješili pitanje pobjednika.

Juga u zadnjem kolu čeka revijalna utakmica kod europskog prvaka Pro Recca u reprizi prošlogodišnjeg finala Eurolige.

JUG CO - Vićan, Vranješ 1, Bošković 5 (2), Azevedo 1, Joković 2, Smodlaka, Marković 3, Bušlje 1 Seman 1, Dobud 1, Drobac, Obradović, S. Sukno 1.

ŠTURM - Smirnov, Višnjakov 2,Jacev, Jevstignjejev 1, Olhovnikov, Želtovski, Ašajev, Čomakidze, Stratan, Jablonovski, Šapić 1, Garbuzov 1, Alejničev, Davitašvili.

PETERCI: JUG CO 3/3, Šturm 1/1
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: JUG CO 8/5, Šturm 10/3.

Vaterpolisti Šibenika NCP izgubili su dvoboj 5. kola skupine C Eurolige na gostovanju kod Olympiakosa sa 6:11 (0:3, 3:3, 3:2, 0:3).

Najefikasniji u sastavu Šibenika bio je Nikola Samodol s dva gola, a u sastavu Olympiakosa po dva gola psotigli su Afroudakis i Komadina.

Nakon pet kola Šibenik je treći na ljestvici sa sedam bodova, dva manje od drugog Primorca iz Kotora s kojim će igrati u polsjednjem kolu na svom bazenu 21. ožujka. U slučaju pobjede, Šibenčani će se plasirati u četvrtfinale.

Olympiakos je osigurao prvo mjesto sa 13 bodova.